Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ιδέες για οικονομικές διακοπές στο εξωτερικό

Αντί να μειώσουμε το ταξιδεύειν ή να εγκαταλείψουμε την ιδέα των ταξιδιών στο εξωτερικό, μπορούμε να κάνουμε πιο οικονομικές επιλογές και να επισκεφτούμε μέρη που σέβονται τις οικονομίες μας -όσο ακόμη αυτές υπάρχουν.

Αν και δύσκολα μπορεί κάποιος να απαρνηθεί το ελληνικό καλοκαίρι, παρ΄ όλ’ αυτά η καλοκαιρινή άδεια είναι μια καλή ευκαιρία για αποδράσεις στο εξωτερικό, όπου μπορείτε να συνδυάσετε ήλιο και θάλασσα, αλλά και νέες εικόνες και παραστάσεις πέραν των συνηθισμένων, πολλές φορές με τα ίδια 
περίπου χρήματα που θα σπαταλούσατε σε κάποια ελληνικά νησιά.


Αττάλεια, Τουρκία
Με κόστος εισιτηρίων μέχρι 250 ευρώ πήγαινε-έλα και προορισμό που χαρακτηρίζεται ως η «τούρκικη ριβιέρα», η Αττάλεια μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι. Πρόκειται για μεγάληπαραθαλάσσια πόλη της Μεσογείου στην νότια ακτή της Τουρκίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, η οποία συνδυάζει παραλίες, αρχαία και πολιτιστικά δρώμενα, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο της «πρωτεύουσας του τουρκικού τουρισμού». Η παλιά πόλη,το Καλέ Ιτσί, εντός των αρχαίων τειχών θα σας θυμίζει πολύ την πόλη της Ναυπάκτου με τα παλιά ελληνικά σπίτια της, σε περίπτωση που νοσταλγήσετε την πατρίδα. Μην παραλείψετε να ζήσετε την εμπειρία του dolmus για να μεταφερθείτε σε διάφορα σημεία της πόλης, το οποίο είναι ένα minibus γεμάτο κόσμο που χώνεται στα πιο απίστευτα σημεία και ανεβάζει συνεχώς τουρίστες. Μπορεί να μην είναι η πιο άνετη βόλτα, είναι, όμως, σίγουρα οικονομική. Κι αν τα τείχη της παλιάς πόλης αρχίσουν να σας περιορίζουν, πάρτε τον αέρα σας στην παραλία Konyaalti, δυτικά του κέντρου. Εκεί θα απολαύσετε κρυστάλλινα, καθαρά νερά, άμμο, τη θέα των Βουνών Bey στο βάθος, θαλάσσια πάρκα και άλλες καλοκαιρινές εικόνες.

Quarteira, Πορτογαλία
Η Quarteira είναι μια περιοχή στην Αλγκάρβε, στη νότια ακτή της Πορτογαλίας, η οποία φαίνεται να προσελκύει πολλούς low-budget ταξιδιώτες, καθώς εκεί μπορείτε να βρείτε φθηνά ξενοδοχεία, hostels, αλλά και πολλούς backpackers. Και το πιο σημαντικό; Θα απολαύσετε τις υπέροχες παραλίες της Αλγκάβρε σε μια ακτή μήκους 200 χιλιομέτρων, με επιλογές για όλους και θα ζήσετε από κοντά μια πόλη που ακόμη δεν έχει διαβρωθεί από τον τουρισμό, όπως άλλα ευρωπαϊκά, τουριστικά hot spots.

Pula, Κροατία
Οργανώστε τις διακοπές σας στη βαλκανική αυτή χώρα που συνεχώς ανεβαίνει τουριστικά, απολαμβάνοντας ακόμα, όμως, μικρό κομμάτι της τουριστικής πίτας σε σχέση με την Ισπανία και τη Γαλλία. Το καλοκαίρι στην Pula είναι ζεστό, οι παραλίες πολλές και πανέμορφες, με τις πιο αξιόλογες να βρίσκονται στην Punta Verudela, την Banjole, τη Fazana και τη Premantura και τα νησιά ακόμη περισσότερα (1185 για την ακρίβεια) στις ακτές της Ίστρια και της Δαλματίας. Οι τιμές είναι ακόμη σε καλά επίπεδα, ενώ τα αξιοθέατα της περιοχής πολλά και ποικίλα, με τα ρωμαϊκά της μνημεία, από τα οποία το πιο γνωστό είναι το Αμφιθέατρο της Πούλα, το έκτο μεγαλύτερο στον κόσμο, καθώς και ο ναός της Ρώμης και του Αυγούστου, το Κάστρο σε σχήμα αστεριού με τέσσερις επάλξεις, στην κορυφή του κεντρικού λόφου της παλιάς πόλης κ.ά.

Νάπολη, Ιταλία
Λόγω μικρής απόστασης και low-cost εταιριών που καλύπτουν τα δρομολόγια Αθήνα-Νάπολη, τα αεροπορικά θα σας βγουν αρκετά φθηνά (γύρω στα 200 ευρώ aller-retour), οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψετε την παραθαλάσσια Νάπολη, πόλη και σημαντικό λιμάνι της Νότιας Ιταλίας. Περιπλανηθείτε στο ιστορικό κέντρο της, που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη καλύπτοντας 17 τ.χ. και έχει καταγραφεί από την UNESCO ως Mνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, και επισκεφτείτε για μπάνιο το νησάκι Prosida και το διάσημο Capri για ονειρεμένες παραλίες. Κι όταν τα μακροβούτια σας ανοίξουν την όρεξη, απολαύστε πίτσα μαργαρίτα, σπαγγέτι με σάλτσα ναπολιτάνα και φυσικά ψαρικά, στα οποία η Νάπολη έχει παράδοση.

WWW.WIKIPEDIA.COM
Mamaia, Ρουμανία
Ένα από τα πιο δημοφιλή resort της Ρουμανίας στη Μαύρη Θάλασσα, βρίσκεται βόρεια της Κωστάντζας (περίπου 3,5 ώρες με το τρένο από Βουκουρέστι) και παρ’ όλο που οι Ρουμάνοι συχνά το «σνομπάρουν» προτιμώντας τη Βουλγαρία για διακοπές, καταφέρνει να προσελκύσει πολλούς τουρίστες από το εξωτερικό. Οι ξενοδοχειακές μονάδες του μπορεί να είναι λίγες, οιτιμές –συγκριτικά με τα ευρωπαϊκά δεδομένα- όμως παραμένουν ανταγωνιστικές, ενώ πέραν των τετράστερων και πεντάστερων ξενοδοχείων, στα βόρεια θα βρείτε και σημεία για camping και ακόμη πιο οικονομικές διακοπές.



clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου