Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Δωρεάν προγράμματα αθλητισμού σε 11 δημοτικά διαμερίσματα της Κοζάνης

Ξεκίνησαν τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού με τη ζούμπα να προστίθεται στις πιλάτες, το αερόμπικ και τη γιόγκα.
Από πέρυσι ο κάθε αθλούμενος πληρώνει 6 ευρώ στον Οργανισμό σε όλα τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού και παίρνει νόμιμη απόδειξη, ανέφερε η πρόεδρος κ. Φ.Φτάκα στο ράδιοΛόγος με τα έσοδα να καταμετρούνται στα 6.000 ευρώ.
«Πέρυσι λειτουργούσαμε παράτυπα. Ο μαζικός αθλητισμός δεν περνούσε από το λογιστήριο.» Για υστέρηση εσόδων μίλησε η πρόεδρος  τα τελευταία χρόνια αφήνοντας αιχμές στους προκατόχους της.23.400 ευρώ τα έσοδα από το κολυμβητήριο για τον ΟΑΠΝ όταν το 2011  ήταν 121 ευρώ και το 2012, 137 ευρώ.   Ανέφερε μάλιστα ότι με τα χρήματα που εισπράχτηκαν έγινε στο ΔΑΚ μια γενικότερη ανακατασκευή των χώρων υγιεινής, ακόμα και στο μηχανολογικό εξοπλισμό του κολυμβητηρίου , όταν οι τελευταίες ανακαινίσεις και εκτεταμένες εργασίες συντήρησης έγιναν  το 2007.

Νέα προγράμματα μαζικού αθλητισμού-Δωρεάν σε δημοτικά διαμερίσματα

Φέτος στο κολυμβητήριο προστίθεται μια ακόμα ζώνη aqua aerobic, πρόγραμμα θεραπευτικής γυμναστικής και πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για ενήλικες. Ακόμα και για τα σχολεία υπάρχει η δυνατότητα να έρθουν με δικό τους γυμναστή τα πρωινά 8-9 δωρεάν και κατόπιν συνεννόησης. Στην περιφέρεια του δήμου με δύο ακόμα γυμνάστριες με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας 11 δημοτικά διαμερίσματα ξεκινούν προγράμματα εκγύμνασης για γυναίκες στο Καπνοχώρι, στην Ξηρολίμνη ,στον Άγιο Δημήτριο,  στην Αιανή, την Λευκοπηγή και Άνω Κώμη  εντελώς δωρεάν. Και  ένα δεύτερο πρόγραμμα παιδαγωγικού χαρακτήρα για νήπια και παιδιά πρώτης δημοτικού σε Κρόκο, Αιανή, Λευκοπηγή, Άνω Κώμη, Καισαρειά. «Είναι πιλοτικό το πρόγραμμα και περιμένουμε τα αποτελέσματά του», ανέφερε η κ. Φτάκα αναφέροντας τις δυσκολίες διακοίνωσής του σε όλο το δήμο.

Κοίλα και Λευκόβρυση σε απραξία-Νέο γήπεδο 5 Χ 5 στο δήμο Κοζάνης

Δεν υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας του κλειστού στα Κοίλα και της Λευκόβρυσης γιατί δεν έχει προβλεφθεί ο τρόπος λειτουργίας τους, ανέφερε η κ. Φτάκα προτάσσοντας κυρίως το θέμα της ενέργειας και της καύσης του πετρελαίου .Αν δημιουργηθεί πρόγραμμα αναβάθμισης ενεργειακών κτιρίων, τότε μόνο υπάρχει ελπίδα να ενταχθούν τα αθλητικά κτίρια για να λειτουργήσουν. Προς το νότο της πόλης υπάρχει μια πίστωση ενός γηπέδου 5 Χ 5 από το 2009 και αυτό θα προγραμματιστεί.

Από μέσα Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το εικαστικό-φωτογραφικό εργαστήρι

Στα μέσα Οκτωβρίου θα γίνουν οι κρίσεις του καλλιτεχνικού προσωπικού και θα ξεκινήσει το εικαστικό –φωτογραφικό εργαστήρι. «Για πρώτη φορά προκηρύξαμε θέσεις και νομιμοποιήσαμε το εικαστικό-φωτογραφικό εργαστήρι». Το ωδείο φυσικά έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του και οι έκτακτοι θα τοποθετηθούν άμεσα.


prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου