Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Έρχονται μπόρες, έρχονται καταιγίδες! Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Εύβοια. Τα φαινόμενα θα παρουσιαστούν πρόσκαιρα στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία πιθανόν στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Μακεδονία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά.

Αύριο Πέμπτη 8 Οκτωβρίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανόν μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Βόρεια Εύβοια.

Ο κίτρινος συναγερμός για το κύμα κακοκαιρίας - που σημαίνει ότι προβλέπονται φαινόμενα που μπορεί να είναι επικίνδυνα αλλά όχι ασυνήθιστα - αναμένεται να διαρκέσει περίπου 36 ώρες καθώς θα ξεκινήσει από το μεσημέρι της Τετάρτης με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Εύβοια.

Πρόσκαιρα τα φαινόμενα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα πλήξουν και το βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και βαθμιαία πιθανόν τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Μακεδονία, τις Σποράδες και την Ανατολική Στερεά.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη πάλι με βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανόν μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη βόρεια Εύβοια.

Ειδικότερα, παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίες σταδιακά και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, περιμένουμε την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015.

Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας και τις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 28 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 14 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 16 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοι ασθενείς έως μέτριοι στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ένταση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα βρέξει, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική.

Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς.

Παροδικές νεφώσεις με βροχές από αργά το βράδυ, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι και μετά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι και στα ανοιχτά ισχυροί.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις με βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Απο τις μεσημβρινές ώρες οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία και πιθανόν τη δυτική Μακεδονία.
άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στέρεα και πιθανόν τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και μετά το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, την Εύβοια και πιθανόν τις Σποράδες και την ανατολική στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: αρχικά αίθριος, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα βόρεια και ανατολικά. τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: νεφώσεις και βαθμιαία βροχές που από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και ισχυρές καταιγίδες.
ανέμου: νοτιοανατολικοί 3 με 4 και μετά το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη (8-10-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανόν μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Βόρεια Εύβοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου