Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης: «Θεατρικοί διάλογοι – Θέατρο για όλους»

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης ως φορέας που αντανακλά τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου Κοζάνης, θεωρεί αναγκαία και απαραίτητη την επέκταση και την εξάπλωση της πολιτιστικής και θεατρικής δραστηριότητας του. Για αυτό το λόγο δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού θεάτρου, στις πρωτοβουλίες και προσπάθειες ερασιτεχνικών ομάδων που στηρίζονται από την κοινωνία και εμπλουτίζουν το εγχώριο καλλιτεχνικό πολιτισμό του τόπου.

Με στόχο την τόνωση της τοπικής θεατρικής παραγωγής και την προβολή των θεατρικών ομάδων και σχημάτων της πόλης και της Περιφέρειας ,το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης προτείνει Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με τίτλο «Θεατρικοί διάλογοι – Θέατρο για όλους». Το Φεστιβάλ αυτό δίνει τη δυνατότητα σε Ερασιτεχνικές ομάδες του νομού Κοζάνης και της περιφέρειας να παρουσιάσουν το έργο τους.

Κ α λ ο ύ μ ε   όλα τα ενδιαφερόμενα σχήματα, ομάδες ή και μεμονωμένους καλλιτέχνες που θέλουν να προβάλουν τη δουλειά τους, να ενισχύσουν το καλλιτεχνικό γεγονός της πόλης μας και να καταθέσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους.

Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος θα έχουν την πλήρη υλικοτεχνική υποστήριξη στις υποδομές (πρόσβαση στα σκηνικά – αντικείμενα – κοστούμια – φροντιστηριακό υλικό) και τις υπηρεσίες του ανθρώπινου δυναμικού του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Κάθε σχήμα που θα λάβει μέρος στο Φεστιβάλ θα λαμβάνει την συμβολική επιχορήγηση ύψους 400€ και οι μεμονωμένοι καλλιτέχνες 200€ για τις ανάγκες της υλοποίησης των παραστάσεων και η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλες τις παραστάσεις.

Κάθε ομάδα θα προβάλλεται από τα μέσα που διαθέτει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, ιστοσελίδα, facebook, κανάλι στο youtube, έντυπο υλικό (αφίσες, πρόγραμμα κ.λ.π.). Επίσης, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις με πρόγραμμα σεμιναρίων, εργαστηρίων, συζητήσεων κ.α.. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει περίπου 5 εβδομάδες από τον Απρίλιο έως το Μάιο του 2016. Οι προτάσεις θα κατατεθούν στην οργανωτική επιτροπή που θα συσταθεί γι αυτό το σκοπό.Οι όροι συμμετοχής θα ανακοινωθούν μέσα στο Δεκέμβριο.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. θα παραμείνει αλληλέγγυο και συμμέτοχο στην θεμελίωση  ενός θεσμού που θα είναι αλληλένδετος με την πολιτιστική ιστορία της πόλης της Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου