Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

20 χρόνια «Χαμόγελο του Παιδιού» – Προγραμματισμένες δράσεις για την Π.Ε. Κοζάνης

Είκοσι χρόνια Χαμόγελο του Παιδιού, είκοσι χρόνια πολύτιμης βοήθειας!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε από ένα δεκάχρονο αγόρι. Το ημερολόγιο του είναι η κληρονομιά μας, το χαμόγελο που ζωγράφισε στο δικό του πρόσωπο, έγινε το χαμόγελο και η ελπίδα για εκατοντάδες παιδιά που κινδυνεύουν».

Με αφορμή τα είκοσι χρόνια της δράσης του Χαμόγελου του παιδιού, είναι μία καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε την δράση του, αλλά και τις προγραμματισμένες δράσεις για το προσεχές μέλλον στην πόλη της Κοζάνης.

Το Χαμόγελο του Παιδιού, δημιουργήθηκε πριν από 20χρόνια, το 1995 από τον 10χρονο Ανδρέα ο οποίος συγκλόνισε το πανελλήνιο με το ημερολόγιό του, στο οποίο εξέφρασε την επιθυμία να έχουν όλα τα παιδιά χαμόγελο, ενώ εκείνος ήταν άρρωστος και τελικά, έχασε τη μάχη με τη ζωή.

Σήμερα, το Χαμόγελο του Παιδιού έχει προσφέρει βοήθεια, σε πάνω από 1.000.000 παιδιά με 6.500 εθελοντές να συμβάλλουν σε αυτό .

Το 2014 έλαβαν βοήθεια από το Χαμόγελο του Παιδιού 82.802 παιδιά, ενώ για το πρώτο εξάμηνο του 2015, 60.000 παιδιά. Ο αριθμός των παιδιών και των οικογενειών που στρέφονται στο Χαμόγελο του Παιδιού ολοένα και αυξάνεται, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που απορρέουν από την βαθιά κρίση της χώρας μας. Οι δράσεις του Χαμόγελου του Παιδιού , πολύτιμες και άγνωστες στους περισσότερους από εμάς.

Η κ. Βάσω Πετρίδου, είναι συντονίστρια του Χαμόγελου του Παιδιού για τη Β. Ελλάδα η οποία μίλησε για τις δράσεις του Χαμόγελου του παιδιού Πανελλαδικά αλλά και τις επισκέψεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Κοζάνη.

«Προγραμματίζουμε με το Δήμο Κοζάνης, με τον οποίο βρισκόμαστε σε μία θετική συνεργασία, επισκέψεις στην πόλη σας, προς ενημέρωση κατά του σχολικού εκφοβισμού, βίας και εξαφανίσεων. Επίσης, προγραμματίζουμε επισκέψεις με δωρεάν εξετάσεις για τα παιδιά, με το κινητό πολυιατρείο Ιπποκράτης. Να επισημάνουμε ότι σε επαφή με το Χαμόγελο του παιδιού μπορεί να έρθει, οποιαδήποτε οικογένεια χρειάζεται στήριξη».

Το χαμόγελο του παιδιού, στηρίζει συνολικά οικογένειες με παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη , ψυχοκοινωνικά, ιατρικά, με την παροχή ιατρικών εξετάσεων, λογοθεραπείες, εμβόλια, σίτιση  αλλά και με ότι υλικό αγαθό μπορεί να χρειάζεται ένα σπίτι και έχει ανάγκη .

«Στόχος μας είναι, να κάνουμε ξανά μία οικογένεια λειτουργική και όχι να παρέχουμε βοήθεια, εποχιακά, Χριστούγεννα, Πάσχα», τόνισε η κ. Πετρίδου. «Το πρόγραμμα στο οποίο μπορεί να ενταχθεί μία οικογένεια στο πλαίσιο στήριξης του Χαμόγελου του παιδιού, δεν έχει αρχή και τέλος, στηρίζει την οικογένεια μέχρι να σταθεί στα πόδια της».

Για τη Β. Ελλάδα επίσης, λειτουργεί το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, στo οποίo μπορεί να έλθει σε επικοινωνία οποιοσδήποτε το έχει ανάγκη, καλύπτοντας ολόκληρη την Ελλάδα, ακόμα και τις νησιωτικές και τις απομακρυσμένες  περιοχές, καλώντας δωρεάν το 1056. Μία ακόμα σημαντική δράση του Χαμόγελου του Παιδιού, είναι η δωρεάν διακομιδή νεογνών και παιδιών με τα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα, αλλά και το ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, που διαθέτει το Χαμόγελο του Παιδιού, σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα, σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας.

«Είμαστε σε συνεργασία και επικοινωνία με το Δήμο Κοζάνης, με τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους, υπάρχει θετική διάθεση από μέρους τους, μακάρι να φτιαχτεί γρήγορα η κεντρική σας πλατεία, για να έρθουμε σύντομα στην Κοζάνη και να πραγματοποιήσουμε τις προληπτικές εξετάσεις σε παιδιά», τόνισε κλείνοντας η κ. Πετρίδου.

«Όλοι οι άνθρωποι είναι χρήσιμοι και μπορούν να προσφέρουν όταν το θέλουν πραγματικά. Γιατί ο ε-θελο-ντισμός πηγάζει από το θέλω και μόνο «ΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ»
(από το ημερολόγιο του Ανδρέα Γιαννόπουλου, 9-11-1995)



kozanilife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου