Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Τα ειδικά μαθήματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις βαίνουν προς κατάργηση

Πρόταση με την οποία ζητείται να εξαιρεθούν τα ειδικά μαθήματα από την εξεταστική διαδικασία έχει καταθέσει ο Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, σύμφωνα με Τα Νέα.

Η διοίκηση του Οργανισμού ζητεί συγκεκριμένα να διερευνήσουν την πιθανότητα μεταβολής ή και κατάργησης της εξέτασης των ειδικών μαθημάτων στα τμήματα ή τις σχολές που απαιτούν κάτι τέτοιο, ώστε τυχόν αλλαγές στο θέμα να εφαρμοσθούν από το 2017.

Ειδικά μαθήματα που εξετάζονται σε επιπλέον εξεταστικές διαδικασίες κάθε χρόνο, είναι οι ξένες γλώσσες, το σχέδιο, η ακουστική ικανότητα.

«Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία. Θα ήταν ευπρόσδεκτο από την εκπαιδευτική κοινότητα να μειωθούν τα εξεταζόμενα μαθήματα και άρα αυτή η παρατεταμένη εξεταστική διαδικασία των υποψηφίων, πολλοί εκ των οποίων μετακινούνται από μακρινές αποστάσεις για να εξεταστούν στα ειδικά μαθήματα (π.χ. νησιά προς Αθήνα)» τονίζεται στην επιστολή του Οργανισμού.

Στην πρόταση αναφέρεται θα ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως το γεγονός ότι κάποια από αυτά δεν διδάσκονται στα σχολεία με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με επιπλέον έξοδα οι οικογένειες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, όπως στις ξένες γλώσσες για παράδειγμα, το σύνολο σχεδόν των εξεταζόμενων είναι κάτοχοι πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, γεγονός που θα έπρεπε να είναι αρκετό για την εισαγωγή σε μια αντίστοιχη σχολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου