Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Κακοκαιρία με έντονα καιρικά φαινόμενα - Βροχές, μποφόρ και χιόνια

Κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα, με έντονα καιρικά φαινόμενα , ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι του Σαββάτου.
Τα εντονότερα φαινόμενα που θα συνοδεύονται από ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εντοπίζονται στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Ανατολικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες και κατά τόπους στη Δυτική Ελλάδα. Ισχυρές χιονοπτώσεις περιμένουμε στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα πνέουν με εντάσεις 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Πολύ μεγάλα ύψη κύματος αναμένονται στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές του Κεντρικού και Νοτίου Ιονίου, στη Νότια Πελοπόννησο, στα Κύθηρα και στη Δυτική Κρήτη.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα την Παρασκευή συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και πιθανότατα η πόλη της Αθήνας.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 14 έως 20 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 16 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα νότια σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι ισχυροί στα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θυελλώδεις θα φτάσουν τοπικά ακόμα και τα 9 μποφόρ και αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι στα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως και 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Οι άνεμοι ισχυροί έως και 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως και 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θυελλώδεις στα 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 21 βαθμούς Κελσίου.


Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί, με εξασθένηση από το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου