Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Δευτέρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Λευκάδα θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


iefimerida‎

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου