Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Απετράπη προαναγγελθείσα αυτοκτονία στο διαδίκτυο

Στην αποτροπή ακόμη μίας περίπτωσης αυτοκτονίας συνέβαλε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της διαδικασίας «CYBER ALERT», ενημερώθηκε το Σάββατο, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι άγνωστη χρήστης του διαδικτύου και συγκεκριμένα ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε σε ανάρτησή της την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει.

Από αστυνομικούς της Δίωξης πραγματοποιήθηκε ενδελεχής διαδικτυακή-αστυνομική έρευνα και στη συνέχεια αλληλογραφία με τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και με εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, για την ανεύρεση των στοιχείων ταυτότητας και τόπου διαμονής του ατόμου, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί μία γυναίκα, 39 ετών.

Τα στοιχεία της ψηφιακής έρευνας παρασχέθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής η 39χρονη, ενώ διασφαλίστηκε άμεσα η σωματική της ακεραιότητα.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί αρμοδίως.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88

• στέλνοντας e - mail στο: ccu @ cybercrimeunit . gov . gr

• μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android: CYBER KID

• μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR.





Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου