Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Highway to Hellas: Η ταινία που αλλάζει την εικόνα των Ελλήνων στη Γερμανία

Η κωμωδία Highway to Hellas, που γυρίστηκε στη Σαντορίνη και θέτει στο επίκεντρο την ελληνική κουλτούρα, ξεκινά από σήμερα να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες της Γερμανίας.

Η ταινία, ελληνογερμανικής παραγωγής, επιδιώκει μέσα από χιουμουριστικές περιγραφές να διαλύσει τις προκαταλήψεις που δημιουργήθηκαν εις βάρος των Ελλήνων.

Σύμφωνα με το σενάριο, ο Jörg Geissner, ένας Γερμανός, τραπεζικός υπάλληλος φτάνει στο ελληνικό νησί για να ελέγξει τους όρους ενός δανείου που χορήγησε πριν πολλά χρόνια η τράπεζα. Από την έρευνα του γερμανού, προκύπτει ότι οι ονομαστικοί τίτλοι του δανείου, ένα νοσοκομείο και ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δεν υπάρχουν.

Όμως οι Έλληνες θα κάνουν το Γερμανό να αποδείξει ότι πράγματι δεν υπάρχουν. Έτσι, ο Geissner μπαίνει σε μια Οδύσσεια να υπερασπίσει τον εαυτό του μόνος του όταν ένα ολόκληρο νησί στρέφεται εναντίον του.

Η ταινία φλερτάρει με τις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα, αφού αν χαθεί το δάνειο το νησί θα καταστρεφόταν και θα χρεοκοπούσε. Ωστόσο, η γνωριμία του γερμανού με έναν αγαπητό κάτοικο του νησιού θα εξελιχθεί σε συμπάθεια.





tornosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου