Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

S.O.S. για τη λειτουργία της Παιδιατρικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου

ΓΙΑ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ" ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΙΑ 15 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ, ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ
 Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΛΟΥΤΑΣ

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, μετά και το "δανεισμό" των γιατρών της Παιδιατρικής Κλινικής στην Πτολεμαΐδα, ώστε δεκαπέντε ημέρες το μήνα να λειτουργεί η μια κλινική και τις υπόλοιπες δεκαπέντε η άλλη, έθεσε στο Δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λάζαρος Μαλούτας.

Ο κ. Μαλούτας εξέπνευσε S.O.S. για τη λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Κοζάνης, λέγοντας πως στο Μαμάτσειο υπηρετούν πέντε γιατροί και στο Μποδοσάκειο δυο και προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας πάρθηκε η "εγκληματική" απόφαση, σύμφωνα με τον ίδιο, να μένει ο κόσμος της Κοζάνης χωρίς μαιευτική για δεκαπέντε ημέρες το μήνα!

"Το νοσοκομείο Κοζάνης αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Είχαμε θέση προ ενάμιση μήνα το θέμα στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, ώστε να έχουμε όλους τους φορείς στην ιατρική κοινότητα, αλλά δυστυχώς το θέμα δεν ήρθε και η κατάσταση επιδεινώνεται. Πληροφορήθηκα από γονείς μικρών παιδιών τις τελευταίες ημέρες ότι με την παιδιατρική συμβαίνει ένας παραλογισμός. Σήμερα η Παιδιατρική Κοζάνης έχει δύο ειδικούς γιατρούς και τρεις ειδικευόμενους, ενώ η παιδιατρική του Μποδοσάκειο, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο εκεί να μη βγάζει εφημερίες και το νοσοκομείο να είναι υποχρεωμένο να λειτουργεί μόνο για 14 ημέρες. Αυτό έχει επιπτώσεις και στη λειτουργία της Μαιευτικής σχολής. ΓΙα να θεραπευθεί η κατάσταση, πάρθηκε η "εγκληματική" απόφαση να κλείνει η Παιδιατρική του Νοσοκομείου Κοζάνης για 15 ημέρες και γιατροί και ασθενείς να μεταφέρονται στην Πτολεμαΐδα", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαλούτας.

Ο ίδιος προσέθεσε πως η μεταφορά των ασθενών γίνεται με δικά τους αυτοκίνητα και όχι με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και προσέθεσε πως οι κάτοικοι της Κοζάνης έχουν την απαίτηση να λειτουργεί σωστά το νοσοκομείο τους: "Σέβομαι απόλυτα τη Μαιευτική Σχολή της Πτολεμαΐδας. Από την άλλη, οι κάτοικοι του μεγαλύτερου μέρους της νομού της Δυτικής Μακεδονίας έχουν απαίτηση να λειτουργεί η Παιδιατρική Κλινική και είναι ευθύνη του υπουργείου Υγείας να το λύσει.

Από την πλευρά του ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Σιδηράς, περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στο νοσοκομείο, αναρωτώμενος, τέλος "τι θα πω σε ένα γονιό που έρχεται στο νοσοκομείο και το παιδί του δεν μπορεί να πάρει ανάσα. Πως δεν είμαι παιδίατρος, πως δεν υπάρχει παιδίατρος ή πως δεν εφημερεύουμε;".

Την Πέμπτη, στο επόμενο συμβούλιο, όπως απάντησε στον κ. Μαλούτα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Αντώνης Κύρινας, θα προσκαλεστεί ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Γιώργος Κίρκος ώστε να συζητηθεί το θέμα εντός ημερήσιας διάταξης και να ζητηθεί από τους αρμόδιους ώστε να βρεθεί άμεσα μια λύση.

.   



prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου