Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Παγκοζανίτικο Συλλαλητήριο σήμερα Τετάρτη 9-12-15 στις 11:00.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ S.O.S. ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

- Κλειστά τα μαγαζιά - Τι λένε οι εκπρόσωποι φορέων

"Την Τετάρτη νεκρώνει η Κοζάνη". Αυτό είναι το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν οι φορείς της Κοζάνης που συμμετέχουν στο συντονιστικό των φορέων που διοργανώνουν στις 11 το πρωί της Τετάρτης πανκοζανίτικο συλλαλητήριο, με στόχο αναβάθμιση της ποιότητας της υγείας στην περιοχή μας.

Αιτία για το συλλαλητήριο, είναι η τραγική κατάσταση στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και ειδικότερα τα προβλήματα σε Παιδιατρική και Παθολογική. Μάλιστα, ανά 15 ημέρες το μήνα η Παιδιατρική της Κοζάνης κλείνει και τα περιστατικά μεταφέρονται στην Πτολεμαΐδα, ενώ στις 24 του Δεκεμβρίου θα δημιουργεί και πάλι μείζων θέμα με τις εφημερίες στην Παθολογική, η οποία για τις υπόλοιπες επτά ημέρες του Δεκεμβρίου θα μείνει μετέωρη!

Προκειμένου να μην κλείσει η κλινική τα κενά καλύπτουν ιδιώτες γιατροί, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά οι φορείς που κάλεσαν συνέντευξη τύπου σήμερα το πρωί στο δημαρχείο Κοζάνης, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Ειδικότερα, μίλησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Αντώνης Κύρινας, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης (καλώντας μάλιστα τους ιδιώτες γιατρούς να συμπαρασταθούν στην κινητοποίηση κλείνοντας τα ιατρεία τους), ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δημήτρης Αθανασιάδης (απευθύνοντας κάλεσμα ώστε να μαγαζιά να μείνουν κλειστά την Τετάρτη). Επίσης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης προκηρύσσοντας 4ωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη από τις 11 μέχρι τις 3 μ.μ., ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Άγγελος Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος των Εργαζομένων στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Δημήτρης Ντέντης, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο.

"Χωρίς υγεία δεν μπορεί να σταθεί όρθια η περιοχή. Τα προβλήματα του νοσοκομείου είναι πολύ σοβαρά και ο κίνδυνος είναι μεγάλος ώστε από 25 Δεκεμβρίου το Νοσοκομείο να μην έχει παθολόγο. Αυτό σημαίνει ότι το νοσοκομείο κλείνει", είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Κύρινας, λέγοντας πως αυτή είναι η πρώτη δράση ώστε οι πολίτες να παρέμβουν με στόχο την παροχή υγείας στους πολίτες. "Αποφασίσαμε να απαιτήσουμε το αυτονόητο", είπε με νόημα ο κ. Κύρινας, σημειώνοντας πως "την Τετάρτη πρέπει να νεκρώσει η Κοζάνη και να στείλουμε ότι η υγεία δεν διαπραγματεύεται". Θα ακολουθήσει ψήφισμα το οποίο θα υπογράφουν φορείς αλλά και πολίτες.


"Λύσεις ασπιρίνες"

Σε ό,τι αφορά τις υποσχέσεις που έλαβαν οι αυτοδιοικητικοί στη συνάντηση που είχαν την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα, ο κ. Κύρινας τις χαρακτήρισε ως "ασπιρίνες" μπροστά στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο και ειδικότερα οι κλινικές της Παθολογικής και της Παιδιατρικής κλινικής, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία. "Όποιος σχεδιασμός έγινε, απέτυχε παταγωδώς", σημείωσε με νόημα ο κ. Γιαννακίδης, λέγοντας πως τα ίδια προβλήματα υφίστανται στο νοσοκομείο από πέρυσι. Τα κενά στο Νοσοκομείο καλύπτουν ιδιώτες γιατροί, ώστε οι κλινικές να ανοίγουν κανονικά. Μάλιστα στο Μαμάτσειο φέτος έγιναν πάνω από 300 γέννες, πολλαπλάσιες από ότι πέρυσι, ενώ τα κενά στην κλινική καλύπτουν δύο ιδιώτες με μπλοκάκι. "Οι ήρες γιατροί προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτές τις κλινικές", τόνισε ο ίδιος. Ο κ. Γιαννακίδης σημείωσε πως το υπουργείο πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις του, ώστε να έρθουν οι 13 επικουρικοί στο Νοσοκομείο και η θητεία τους να παραταθεί για τρία χρόνια αντί εντός που είναι σήμερα.

Στάση εργασίας από το Εργατικό Κέντρο - Κλειστά τα μαγαζιά!

Σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 3 μ.μ. αποφάσισε να κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, ενώ όπως τόνισε ο πρόεδρος Άρης Κουρκούτας "ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Πρέπει από άκρη σε άκρη όλος ο νομός της Κοζάνης να ξεσηκωθεί. Δεν πάει άλλο, μέχρι εδώ. Φτάνει! Πρέπει άπαντες να συμμετέχουν. Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο δεν λειτουργεί.

Κάλεσμα σε όλα τα μαγαζιά να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και να κλείσουν τα καταστήματά τους, απηύθυνε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δημήτρης Αθανασάδης. Μάλιστα ο ίδιος είπε με νόημα πως "όλα τα εμπορικά καταστήματα πρέπει να μείνουν κλειστά. Αφορά όλη την κοινωνία της Κοζάνης, και τα καταστήματα που οι έδρες τους είναι στην Αθήνα, μιας και εδώ δραστηριοποιούνται. Το καταναλωτικό κοινό πρέπει να το δει αυτό και να το εκτιμήσει".

Η ανάγκη που μας έφερε στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου, πρέπει να συμπεριλαμβάνει και ένα ρεαλιστικό σχέδιο για τα νοσοκομεία, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης, λέγοντας πως "πρέπει όλοι να συστρατευθούμε για ένα σύστημα υγείας που αξίζει στην περιοχή".

Κάλεσμα προς τον ιατρικό κόσμο της Κοζάνης ώστε να κρατήσει κλειστά τα ιατρεία του σε ένδειξη συμπαράστασης, απηύθυνε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαράλαμπος Τσεβεκίδης, εκπέμποντας SOS για τη λειτουργία της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου. "Περιμένουμε την ανταπόκριση του κόσμου, την παρουσία των πολιτών στο συλλαλητήριο", κατέληξε.


Τεράστιες ανάγκες σε όλες τις κλινικές!

Δεν πρέπει να είναι κλειστό το νοσοκομείο και για αυτό παλεύουμε", είπε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Μαμάτσειο Δημήτρης Ντέντης, σημειώνοντας πως και στην Ψυχιατρική και στην Καρδιολογική κλινική υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα. Τα τελευταία χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν πάνω από 120 άτομα, ενώ οι ελλείψεις και σε νοσηλευτικό και σε παραϊατρικό προσωπικό είναι τεράστιες.

Είμαστε όλοι εν δυνάμει χρήστες των υπηρεσιών υγείας και το αγαθό αυτό θα πρέπει να το διεκδικήσουμε με τον δυναμικότερο τρόπο, είπε στο μήνυμά του ο αντιπρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, λέγοντας πως στην κινητοποίηση θα πρέπει να συμμετάσχει όλη η Π.Ε. Κοζάνης, μιας και Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα.


. . . .



από τον Πρωϊνό Λόγο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου