Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Η ενίσχυση του εμπορικού κόσμου στόχος των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κοζάνης

Στο αναμορφωμένο πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κοζάνης, που ξεκίνησε λίγες ημέρες πριν, αναφέρθηκε ο Λευτέρης Ιωαννίδης στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης στο δημαρχείο.

Οι εκδηλώσεις ήδη ξεκίνησαν και περιλαμβάνουν δράσεις για παιδιά, μουσικο-κοινωνικές δράσεις, στήριξη των κοινωνικών δομών, βράβευση της ΠΑΝΔΩΡΑΣ και πολλά ακόμη.

Οι εκδηλώσεις είναι ενοποιημένες (από όλα τα νομικά πρόσωπα του δήμου) και απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους και επίκεντρο θα είναι το κέντρο της πόλης. Στόχος είναι να ενισχυθεί ο εμπορικός κόσμος, ενώ για τη φετινή διοργάνωση συνεργάστηκαν ο Εμπορικός Σύλλογος, το Σωματείο Αρτοποιών, Σωματείο Ζαχαροπλαστών, το Δημοτικό Ωδείο, τα ιδιωτικά Ωδεία και συλλόγων, ανθρώπων και φορέων της πόλης. Οι υπηρεσίες του Δήμου που ενεπλάκησαν για να βγει εις πέρας το πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι ο ΟΑΠΝ, η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, το ΔΗΠΕΘΕ, η Βιβλιοθήκη , η Κοινωφελής Επιχείρηση και οι Παιδικοί σταθμοί του Δήμου.

Σε ό,τι αφορά το δημόσιο στολισμό, ο δήμαρχος τόνισε πως δεν κοστίζει στους δημότες ούτε ένα ευρώ, μιας και κατευθύνθηκαν στη λύση των χορηγιών με το δεδομένο ότι ο δήμος δεν διέθετε 10 ή 20χιλιάδες ευρώ για να στολίσει την πόλη. Οι χορηγοί, είναι οι δύο εταιρείες ανάδοχοι της πλατείας (η μια εκ των δύο) και η ΔΕΗ. "Ο στολισμός της πόλης ξεκίνησε από το μηδέν και έγινε μια σημαντική προσπάθεια, η οποία δεν κόστισε στον δήμο. Ο δήμος δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να κάνει κάτι παρόμοιο και για αυτό ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν", είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. μεταξύ αυτών που συνέβαλαν είναι και η Περιφέρεια, η ΔΙΑΔΥΜΑ και το Οικονομικό Επιμελητήριο. Αν δεν υπήρχαν δωρεές ο στολισμός στο δήμο θα ήταν σαφέστατα μικρότερος.

Εντωμεταξύ, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα ακούγεται χριστουγεννιάτικη μουσική στον κεντρικό πεζόδρομο, βάζοντας την πόλη σε ένα χριστουγεννιάτικο κλίμα και δίνοντας έναν χριστουγεννιάτικο τόνο. Σε ό,τι αφορά το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, που συνήθιζε να τοποθετούνταν κάτω από το καμπαναριό, ο δήμαρχος απάντησε πως λόγω των εργασιών της πλατείας αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει. Για το λόγο αυτό το παλιό δέντρο τοποθετήθηκε στην πλατεία Παπακωνσταντίνου, μέσα στο εμπορικό κέντρο και στην πλατεία επιλέχθηκε να στολιστεί το φυσικό δέντρο έναντι του δημαρχείου.

Επίσης, ο δήμαρχος μίλησε για τον σκεπτικισμό που υπήρξε από πλευράς δημοτικής αρχής για τη διενέργεια των εκδηλώσεων εν μέσω εργασιών της πλατείας, ωστόσο έγινε προσπάθεια ώστε οι εργασίες ανάπλασης να προχωρήσουν και παράλληλα θα γίνονται και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις.





kozanilife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου