Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Άρση των capital controls ακόμη και στα μέσα του 2016

Τo ενδεχόμενο εξόδου από τα capital controls  ακόμα και στα μέσα του 2016, θεωρεί πιθανό ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.
Ο υπουργός αναφέρει,  ότι έχει ήδη αρχίσει να βελτιώνεται το επιχειρηματικό κλίμα και σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» σημειώνει ότι «το γ΄τρίμηνο, με τους κεφαλαιακούς ελέγχους να πλήττουν την οικονομία και την αβεβαιότητα σχετικά με την παραμονή στην ευρωζώνη να κορυφώνεται, το ΑΕΠ υποχώρησε μόλις κατά 1,1%.

Αν το τρέχον τρίμηνο η συρρίκνωση περιοριστεί στο 0,2%, συνολικά για το 2015 θα καταγραφεί ανάπτυξη! Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι πριν από το καλοκαίρι το ΑΕΠ θα έχει επιστρέψει σε ανοδική τροχιά».

Ο κ. Σταθάκης ερωτώμενος για τον αναπτυξιακό νόμο αναφέρει ότι «πρωταρχικός στόχος του νόμου είναι να αποφευχθούν λάθη των προηγούμενων αντίστοιχων νόμων» και σημειώνει ότι «σε αντίθεση με τους προκατόχους του ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα εστιάσει τα κριτήρια επιλογής σε καινοτόμες επιχειρήσεις, στη νεανική επιχειρηματικότητα και στον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιλεγμένης επένδυσης».



News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου