Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Ελπίδες για ανάκαμψη της τοπικής αγοράς από τις χειμερινές εκπτώσεις

ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Τι λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης

Ξεκίνησαν χθες οι χειμερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.
Οι έμποροι της Κοζάνης ελπίζουν για ανάκαμψη της αγοράς και υπόσχονται γενναίο "κούρεμα" των αρχικών τιμών στα εμπορεύματά τους, με εκπτώσεις που θα φτάσουν και το 60%, ακόμη και το 70%.

Τα οικονομικά περιθώρια είναι πολύ στενά για τους εμπόρους, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δημήτρης Αθανασιάδης μιλώντας στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα, σημειώνοντας επίσης πως η αγορά αυτό που χρειάζεται είναι σταθερότητα, ώστε να αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Αθανασιάδης τόνισε πως "πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στους εμπόρους να ρευστοποιήσουν, να αξιοποιήσουν οι καταναλωτές ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς. Χρησιμοποιώντας τις κάρτες τους, μπορούν να κάνουν έξυπνες και φθηνές αγορές". Τα οικονομικά περιθώρια είναι πολύ στενά για τους εμπόρους, για τους οποίους η περίοδος των εκπτώσεων έιναι κατάλληλη να την αξιοποιήσουν ώστε να κάνουν καλύτερες πωλήσεις.

Να σημειωθεί πως την Κυριακή 17 Ιανουαρίου ο νόμος δίνει στους καταστηματάρχες να ανοίξουν τα καταστήματά τους και η αγορά της Κοζάνης θα είναι ανοιχτή. "Ο κόσμος θέλει να κάνει αγορές και ψώνια αλλά με τους φόρους και τις οικονομικές υποχρεώσεις δεν του δίνεται η δυνατότητα", σημείωσε με νόημα ο κ. Αθανασιάδης, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην ανάγκη να αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου και η αγορά να αποκτήσει σταθερότητα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από .... % έως .... %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου