Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Χαμηλές θερμοκρασίες στη Β. Ελλάδα. Προβλήματα λόγω παγετού

Ηλιοφάνεια επικρατεί στην Κεντρική Μακεδονία, όπου, όμως, οι θερμοκρασίες διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα. Στη Θεσσαλονίκη, ο ήλιος έκανε από νωρίς την εμφάνισή του, με τη θερμοκρασία αυτήν την ώρα να είναι στους 5 βαθμούς.

Ανάλογο είναι το σκηνικό του καιρού και στους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου, από νωρίς σε κάποιες περιοχές επικρατούσε παγετός (-2 βαθμοί σε Βέροια, Κιλκίς και Σέρρες), αλλά προς το μεσημέρι ο υδράργυρος «σκαρφάλωσε» πάνω από το μηδέν.

Ήλιος με… δόντια και στη Δυτική Μακεδονία.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε το πρωί στη Φλώρινα, όπου ο υδράργυρος «έπεσε» στους -12 βαθμούς, ενώ λίγο πριν τις 12:00 η θερμοκρασία «έδειχνε» -8 βαθμούς. Συνθήκες παγετού επικρατούσαν από νωρίς στους υπόλοιπους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας. Στην Καστοριά το θερμόμετρο έδειχνε -5 βαθμούς και στην Πτολεμαΐδα -10.

Λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών και του παγετού που ακολούθησε είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τους οδηγούς που κινούνται σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στη Δυτική Μακεδονία, αλυσίδες απαιτούνται στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου).

Εξάλλου, στη Χαλκιδική, με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (μέσω Χολωμόντα), στους επαρχιακούς δρόμους Νεοχωρίου-Βαρβάρας και Βαρβάρας-Ολυμπιάδας, στο οδικό δίκτυο του Αγίου Όρους (Καρυές-Δάφνη-Λαύρα-Άγιος Παύλος) και από τον Πολύγυρο έως τον Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά).

Το ίδιο ισχύει στην Ημαθία, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κοζάνης (μέσω Καστανιάς, από το 81ο έως το 98ο χιλιόμετρο), καθώς επίσης στους επαρχιακούς δρόμους Βέροιας-Σελίου (από το 14ο χιλιόμετρο, διασταύρωση Κουμαριάς, έως το 26ο χιλιόμετρο, Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου) και Βέροιας-Δασκίου (από το 21ο χιλιόμετρο, Πολυδένδρι, έως το 43ο χιλιόμετρο, Δάσκιο).

Στην Πέλλα, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες στους επαρχιακούς δρόμους που οδηγούν προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας (από Άρνισσα και Κερασιά), ενώ στο Κιλκίς στον επαρχιακό δρόμο Γουμένισας-Λειβαδίων (από το 17ο χιλιόμετρο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου