Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ηθελε μόνη της να καταπολεμήσει το κρυολόγημα και έσβησε ενώ κοιμόταν

Θλίψη στην τοπική κοινωνία και πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος μιας 34χρονης από τον Κουτσουρά Λασιθίου, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στον ύπνο της. Απαντήσεις για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στον θάνατο την άτυχη Ουρανία θα δώσουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ενώ υπάρχει φόβος ότι έπεσε θύμα του ιού της γρίπης Η1Ν1.

Τη γυναίκα ταλαιπωρούσε την τελευταία εβδομάδα ένα βαρύ και επίμονο κρυολόγημα. Ωστόσο, δεν πήγαινε στον γιατρό, κάτι που της στοίχισε τη ζωή! Σύμφωνα με πληροφορίες, η 34χρονη Ουρανία προσπαθούσε μόνη της να καταπολεμήσει τα έντονα συμπτώματα, κάνοντας εντριβές και πίνοντας ζεστά ροφήματα, αποφεύγοντας να επισκεφτεί το νοσοκομείο ή κάποιον παθολόγο για να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, όταν η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε. Ο σύζυγός της ξύπνησε μέσα στη νύχτα και διαπίστωσε με τρόμο ότι η γυναίκα του ήταν αναίσθητη. Αμέσως ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, ενώ προσπαθούσε μάταια να τη συνεφέρει. Το ασθενοφόρο την παρέλαβε στις 03.05 και τη μετέφερε στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, όπου, απλώς, διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Δύο ώρες νωρίτερα

Σύμφωνα με τον γενικό ιατρό Γιάννη Πετράκη, ο οποίος εκτελεί χρέη αναπληρωτή διοικητή, η γυναίκα είχε καταλήξει τουλάχιστον δύο ώρες νωρίτερα στον ύπνο της, καθώς παρουσίαζε υποστάσεις (βαθιά ερυθρή χρώση του δέρματος).

Συντετριμμένοι οι συγγενείς προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη κι έχασαν από τη μια στιγμή στην άλλη την αγαπημένη τους Ουρανία, ενώ ειδοποιήθηκε ο πατέρας της, ο οποίος ζει στην Αυστραλία, προκειμένου να συνοδεύσει την κόρη του στην τελευταία της κατοικία. Φως στα ακριβή αίτια θα ρίξουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής που έγινε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου μεταφέρθηκε η σορός. Πρωτίστως θα εξεταστεί το ενδεχόμενο η γυναίκα να προσβλήθηκε από τον μεταλλαγμένο ιό της γρίπης, που έως τώρα έχει προκαλέσει θανάτους σε άτομα ευπαθών ομάδων.



Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου