Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ναι, αυτή η γιαγιά Μηλίτσα από την Λέσβο αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης.

Μία από τις τρεις γιαγιάδες της Μυτιλήνης που τάισαν το προσφυγόπουλο, μίλησε για την υποψηφιότητα των Ελλήνων νησιωτών για το Νόμπελ Ειρήνης.
Η γιαγιά Μηλίτσα Καμβύση, μιλώντας στο mega, είπε: «Από αυτά τα πράγματα δεν ξέρω. Να το πάρει το βραβείο το νησί».

Για την υποψηφιότητα μίλησε και ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχουν πάρα πολλές υπογραφές από όλο τον κόσμο. Υπάρχει διεθνής αναγνώριση του έργου που έχει επιτελέσει ο Έλληνας πολίτης».

Μια διαδικτυακή ψηφοφορία διεξάγει το avaaz.org, συγκεντρώνοντας «υπογραφές» για να λάβουν τα ελληνικά νησιά (Λέσβος, Χίος, Κως κ.α.) το Νόμπελ Ειρήνης.

Η ιστοσελίδα γράφει:

«Οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο Πέλαγος (και πολλοί άλλοι εξωτερικοί, παγκόσμιοι, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και Έλληνες της διασποράς) έχουν κάνει και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουν τους εκτοπισμένους Σύριους πρόσφυγες και τους κάνουν να αισθανθούν όσο άνετα γίνεται, παρότι έχουν πολύ λίγα να προσφέρουν, παρόλο που βρίσκονται σε σοβαρή οικονομική κρίση εδώ και πολλά χρόνια. Έχουν δείξει την χριστιανική τους συμπεριφορά με πράξεις φιλότιμου, αγάπης, σεβασμού και φιλοξενίας σε αυτούς που είναι εντελώς άγνωστοι γι’ αυτούς. Οι πράξεις τους και οι θυσίες τους δεν θα περάσουν απαρατήρητες διότι συμβάλλουν σημαντικά στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, και αποτελούν σαφή παραδείγματα ΑΓΑΠΗΣ για τους άλλους στον κόσμο, για να χρησιμοποιηθούν και να μάθουμε από αυτά!»

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία, μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο εδώ , να προσθέσουν το e-mail τους και τον λόγο που επιθυμούν να ψηφίσουν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου