Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Γιατί δολοφόνησαν τον Κωστή Πολύζο - Το δάνειο και οι καυγάδες - Το χρονικό

Νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου και τους δράστες, οι οποίοι όπως αποκαλύπτεται πέντε χρόνια μετά είναι η ίδια η μητέρα του και ο πατριός του.
Η μάνα, και ενώ ο Κωστής Πολύζος φερόταν εξαφανισμένος, στις 22 Ιουνίου 2011, πλαστογράφησε την υπογραφή του προκειμένου να υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά!

Το έγκλημα φαίνεται να έγινε στις 18 Φεβρουαρίου 2011, μέσα στο σπίτι, ενώ η εξαφάνισή του δηλώθηκε δύο μέρες μετά από την «μητέρα» του.

Το σατανικό ζευγάρι, είχε πάρει κάποια από τα δάνεια στο όνομα του νεαρού, με τον πατριό να πλαστογραφεί την υπογραφή του, εν αγνοία του 23χρονου. Η δολοφονία φαίνεται να έγινε μετά από έναν ακόμη καυγά με αφορμή τα υπέρογκα δάνεια που είχε πάρει ο νεαρός για λογαριασμό της οικογένειας και τον ενοχλούσαν καθημερινά, τράπεζες και εισπρακτικές εταιρείες λόγω μη καταβολής των δόσεων

Το χρονικό

Ο Κωστής Πολύζος είχε σπουδάσει στη γαλακτοκομική σχολή Ιωαννίνων, εκεί δηλαδή όπου είχε φοιτήσει και ο αδικοχαμένος Βαγγέλης Γιακουμάκης και τα καλοκαίρια εργαζόταν σε μια βιοτεχνία γιαουρτιών στην Κοζάνη.
Εξαφανίστηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 2011, από το σπίτι του στη Σιάτιστα και οκτώ μήνες μετά, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011 το πτώμα του βρέθηκε τυχαία από τα σκυλιά ενός κυνηγού σε ένα χωράφι της οικογένειας του πατριού του όπου βρισκόταν αποθήκη με κυψέλες για μελίσσια.
 Ο 23χρονος ήταν θαμμένος με μια φόρμα και χωρίς παπούτσια. Το σημείο μάλιστα είχε καλυφθεί περιμετρικά με κλαδιά, ενώ η μητέρα και ο πατριός του 23χρονου δεν είχαν αναφέρει ποτέ στην Αστυνομία την ύπαρξη του συγκεκριμένου χωραφιού όταν υποτίθεται ότι αναζητούσαν τον Κωστή.

Με την υπόθεση είχε ασχοληθεί εκτενώς η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, όπου η μητέρα του 23χρονου και ο ανήλικος αδελφός του δήλωναν πως το βράδυ της εξαφάνισής του ο Κωστής επιβιβάστηκε σε ένα άγνωστο αυτοκίνητο που είχε σταματήσει έξω από το σπίτι τους και από τότε δεν τον ξαναείδαν ποτέ.

Μια μαρτυρία όμως που είχε φτάσει στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για ένα αγροτικό αυτοκίνητο 4Χ4 ήταν η αφορμή για να αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι.  Ο κάτοχος του συγκεκριμένου αυτοκίνητου το πήγε σε ένα πλυντήριο της Κοζάνης, ζητώντας να πλυθεί με βιολογικό καθαρισμό. Οι υπάλληλοι εντόπισαν κάποιους λεκέδες στο εσωτερικού του αυτοκινήτου που παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να καθαρίσουν. Μάλιστα, για το θέμα έδωσαν κατάθεση στην ασφάλεια Κοζάνης. Το αυτοκίνητο λίγες μέρες μετά μεταφέρθηκε σε μια μάντρα και στη συνέχεια πουλήθηκε σε κάποιον εκτός Κοζάνης, ο οποίος επίσης όταν το αγόρασε το έπλυνε με βιολογικό καθαρισμό. Λίγο καιρό αργότερα, ξαφνικά, τον εντόπισε η Αστυνομία που του ζήτησε να μεταφέρει στα εργαστήρια της Σήμανσης στη Θεσσαλονίκη για να το ελέγξουν. Όταν του το επέστρεψαν, έχοντας πλέον την περιέργεια και εκείνος να δει τι ακριβώς έχει συμβεί, αντιλήφθηκε πως πράγματι υπήρχαν κάποιοι λεκέδες στην κουκούλα της καρότσας του αυτοκινήτου. Ο νέος ιδιοκτήτης έστειλε το κάλυμμα του αυτοκινήτου στον γενετιστή με τον οποίο συνεργαζόταν η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη και τα ευρήματα ήταν σοκαριστικά, καθώς εντοπίστηκε ανθρώπινο αίμα….

Τι λέει ο κολλητός του φίλος





Σημαντικές αποκαλύψεις για τη σχέση του Κωστή με την μητέρα του και τον πατριό του έκανε ο φίλος του άτυχου νέου, Σπύρος, μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Ε.

«Από τη στιγμή που βρέθηκε το πτώμα, οι υποψίες μου έπεσαν πάνω στο οικογενειακό του περιβάλλον» είπε ο Σπύρος και πρόσθεσε: «Η μητέρα του και ο πατριός του αρχικά δεν είχαν πει τίποτα στην αστυνομία για τα δάνεια. Εγώ τα είπα».

«Είχε πάρει ένα δάνειο για να αγοράσουν ένα εξοχικό στη Χαλκιδική. Ήταν μεγάλο το ποσό», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη σχέση του Κωστή με τον πατριό του υπογράμμισε: «Δεν ήταν και οι καλύτερες. Τον ζόριζε για να πάει να δουλέψει μαζί του στα μελίσσια».

Επίσης ο Σπύρος έκανε λόγο για αδιαφορία από την μητέρα του Κωστή. «Δεν γίνεται μία μητέρα να χάνει το παιδί της και να μην βγαίνει στα κανάλια να φωνάζει. Δεν έψαχνε η ίδια. Βγήκε στη Νικολούλη και μετά "πάγωσε" το θέμα. Δεν την ενδιέφερε τίποτα» είπε χαρακτηριστικά.

Για σχεδόν πέντε χρόνια το «Τούνελ» αγωνιζόταν για να αποκαλυφθεί η αλήθεια: Ότι τον Κωστή Πολύζο δεν τον σκότωσαν κάποιοι τυχαίοι που επέβαιναν σ’ ένα άγνωστο αυτοκίνητο , όπως περιέγραφε τότε ο ανήλικος ετεροθαλής αδελφός του…

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τη μητέρα του Δέσποινα Κουτσέγκου και τον πατριό του Χρήστο Ντιό είναι βαριές. Ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πλαστογραφία, περιύβριση νεκρού και ψευδορκία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η μητέρα σκότωσε τη νύχτα της 18ης Φεβρουαρίου του 2011 τον Κωστή χτυπώντας τον στο κρανίο με θλων όργανο.

Μετά τον έκλαιγαν στην κηδεία του που επέλεξαν να γίνει όχι στη γενέτειρα του τη Σιάτιστα που ήταν θαμμένος και ο πατέρας του, αλλά στην Ελευσίνα όπου εργαζόταν ο πατριός του και είχε μετοικήσει η οικογένεια.

Τα σημεία-κλειδιά

Τα σημεία στα οποία στηρίχτηκε ο Ανακριτής για να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα και τον πατριό του Κωστή είναι μεταξύ άλλων τα εξής: Το βράδυ της εξαφάνισης στις 18 Φεβρουαρίου 2011 ή έρευνα της Αστυνομίας έδειξε πως κάποιος είχε χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή του Κωστή κάτι που αρχικά οι γονείς του είχαν αρνηθεί. Στη συνέχεια δικαιολογήθηκαν ότι έψαχναν τα μηνύματα του για να βρουν πληροφορίες για το που μπορεί να είχε πάει.

 


Ο Σπύρος φίλος και γείτονας του Κωστή είχε πει στους αστυνομικούς ότι η Δέσποινα Κουτσέγκου μετά την εξαφάνιση βάλθηκε να καθαρίσει το σπίτι κάτι που δεν συνήθιζε και μάλιστα την είδε να χρησιμοποιεί ατμοκαθαριστή.

Η ίδια του ζήτησε τότε να αναφέρει στους αστυνομικούς το τηλεφώνημα που του έκανε εκείνη τη νύχτα, για να μάθει που βρίσκεται ο Κωστής.

Σημαντικό ήταν το γεγονός ότι το ζεύγος Κουτσέγκου-Ντιού δεν είχε ποτέ πει στους Αστυνομικούς πως το χωράφι που βρέθηκε το πτώμα του άτυχου νέου, τους ανήκε.

Λίγο καιρό μετά την εξαφάνιση στις 22 Ιουνίου 2011, η μητέρα και ο πατριός του Κωστή πήγαν σε ΚΕΠ και εμφάνισαν μια πλαστή αίτηση με την υπογραφή του νεκρού παιδιού, ζητώντας το γνήσιο της υπογραφής. Ήθελαν το δάνειο ύψους 250.000 ευρώ που ο Κωστής είχε πάρει στο όνομα του για να αγοράσουν ένα σπίτι στην Χαλκιδική και ένα φορτηγό χωματουργικών εργασιών να υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη. Ενδεχομένως πίστευαν ότι μ’ αυτόν τον τρόπο οι τράπεζες θα σταματούσαν να αναζητούν τους ίδιους και θα έψαχναν τον Κωστή, το πτώμα του οποίου δεν είχε τότε βρεθεί.





madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου