Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ευκαιρία εργασίας: 18.500 προσλήψεις σε 49 δήμους – Ποιοι θα επιλεγούν

Στην πρόσληψη 18.500 ανέργων σε 49 Δήμους της χώρας θα προχωρήσει μέχρι το τέλος Μαρτίου το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.
Η διάρκεια των συμβάσεων για τους ανέργους που θα επιλεγούν επεκτείνεται κατά τρεις μήνες -σε σύγκριση με τα προηγούμενα προγράμματα- (δηλαδή οκτώ μήνες συνολικά), καθώς περιλαμβάνει και την κατάρτιση και πιστοποίηση των υποψηφίων για τις θέσεις στις οποίες θα εργαστούν.

Η αμοιβή θα ανέρχεται στα 495 ευρώ το μήνα για τους ανέργους άνω των 25 ετών και στα 419 ευρώ το μήνα για τους ανέργους κάτω των 25 ετών.

Επιπλέον θα καταβάλλονται και τα ανάλογα επιδόματα για τη νυχτερινή εργασία καθώς και για όσους ασχολούνται σε ειδικότητες βαρέων και ανθυγιεινών.

Τα κριτήρια επιλογής για πρόσληψη

Μεταξύ των κριτηρίων επιλογής των Δήμων που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, είναι το κατά πόσο έχουν υψηλό ποσοστό ανέργων, υψηλό ποσοστό μακροχρόνια ανέργων και προβλέψεις για επιδείνωση της υφιστάμενης κατάστασης.

Η επιλογή των ανέργων θα γίνει με κριτήριο την ηλικία (προβάδισμα θα έχουν όσοι είναι άνω των 45 ετών), το διάστημα ανεργίας, αλλά και τη μοριοδότηση που θα εξασφαλίζουν ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση.

Τα νέα κοινωφελή προγράμματα προσλήψεων δε θα χρησιμοποιούνται για υποκατάσταση του μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο από ανέργους, αλλά θα συνδυάζουν κατάρτιση, συμβουλευτική και πιστοποίηση προσόντων, ώστε ο άνεργος να μπορεί να εργάζεται και μετά τη λήξη του προγράμματος.



Dikaiologitika‎ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου