Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Έρχονται βροχές και καταιγίδες σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά περιμένουμε για σήμερα!

Εξαίρεση θα παρουσιάσουν οι νότιες νησιωτικές περιοχές, όπου αναμένονται λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 14 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 15 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 14 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς με ενίσχυση μετά το απόγευμα σε μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Διαβάστε παρακάτω την πρόγνωση των μετεωρολόγων για το σκηνικό του καιρού, όπως θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες.

Πέμπτη 25-02-2016 
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες με σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά.

Άνεμοι: Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 και στα βορειοανατολικά 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίους. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί –νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση.

Παρασκευή 26-02-2016 
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και υο ανατολικό Αιγαίο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 27-02-2016 
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 28-02-2016 και Δευτέρα 29-02-2016 
Καιρός: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις
Άνεμοι: Νότιοι-νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και πιθανόν 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή σταδιακή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου