Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Πόσες θέσεις ΔΕΠ από τις 500 στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας;

Την ερχόμενη βδομάδα σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας μπαίνει η διαδικασία έκδοσης της προκήρυξης 500 θέσεων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Την Παρασκευή το μεσημέρι η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου είχε συνάντηση με τους πρυτάνεις και τους προέδρους των ΤΕΙ σε πού καλό κλίμα  για να συζητηθούν τα κριτήρια που θα αναφέρονται στην προκήρυξη, καθώς και ο ακριβής αριθμός θέσεων που θα «μοιραστεί» ανάμεσα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Απαιτούνται 4.500 ερευνητές για την κάλυψη των θέσεων, με τις 500 να αποτελούν σε κάθε περίπτωση μεγάλη ανάσα. Πάντως, στον σχεδιασμό του υπουργείου είναι η προκήρυξη άλλων 500 θέσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο, ούτως ώστε «να μπει το νερό στο αυλάκι», με την είσοδο συνολικά 1.000 ερευνητών στην πανεπιστημιακή αγορά εργασίας, μέχρι το 2017.

Το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας δεν ανήκουν στα δημοφιλή της χώρας. Η Πανεπιστημιούπολη όμως της Κοζάνης και της Φλώρινας προχωρούν και απαραίτητο συστατικό της αναβάθμισής τους είναι η ενίσχυση με εκπαιδευτικό προσωπικό. Είναι λοιπόν θέμα πολιτικής βούλησης και τοπικών πιέσεων το τι θα γίνει.



prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου