Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Δυναμική παρουσία του ΕΒΕ Κοζάνης σε εκθέσεις το επόμενο διάστημα

Για την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Επιμελητηρίου Κοζάνης και των υπολοίπων ΕΒΕ της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και τη δυναμική συμμετοχή του σε εκθέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό, μίλησε μεταξύ άλλων στο ράδιοΛόγος ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης, με αφορμή τη λήξη του διήμερου συνεδρίου επιχειρηματικής επανεκκίνησης.
Όπως τόνισε  ο Κώστας Κυριακίδης, υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τα υπόλοιπα επιμελητήρια όσον αφορά στο κομμάτι παρουσίας σε εκθέσεις. Είναι προγραμματισμένη, μάλιστα, μια μεγάλη παρουσία με 25 και πλέον επιχειρήσεις για την έκθεση FoodExpo, μια έκθεση που αναμένεται να έχει πολλούς επισκέπτες.
Επίσης το ΕΒΕ θα συμμετέχει τέλη Φεβρουαρίου στην έκθεση της Θεσσαλονίκης με πολλές επιχειρήσεις από Φλώρινα, Καστοριά κ.λπ. ώστε να προωθήσουν τα πολύ καλά προϊόντα της περιοχής.
"Δεν πρέπει να υπάρχει τοπικό κατάστημα που να μην έχει τα τοπικά προϊόντα της περιοχής. Τα δικά μας προϊόντα να προωθούνται μέσω των τοπικών επιχειρήσεων την Αποκριά, όπως ροφήματα, μπισκότα, πίτες, κρασί", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριακίδης, καλώντας τον κόσμο να γνωρίσει τις ντόπιες γεύσεις.
Επίσης το Επιμελητήριο θα συμμετάσχει σε δύο εκθέσεις που αφορούν τον κατασκευαστικό κλάδο, στα Γιάννενα και στην Ξάνθη , δείχνοντας τα προϊόντα της περιοχής σε Ήπειρο και Ανατολική Μακεδονία το επόμενο διάστημα (Μάρτιο και Μάιο αντίστοιχα).  Τέλος, ετοιμάζεται μια οργανωμένη παρουσία επιχειρήσεων του μαρμάρου στην Ευρώπη, ίσως στη Ρώσικη ή την Ιταλική αγορά, μιας και το Επιμελητήριο περιμένει πολλά από τον κλάδο του μαρμάρου.

Ενεργό ρόλο στις αποκριάτικες εκδηλώσεις

Εντωμεταξύ, το ΕΒΕ Κοζάνης θα παίξει και φέτος ενεργό ρόλο στην Κοζανίτικη Αποκριά στηρίζοντας την παράδοση και μέσω αυτής προωθώντας τοπικές επιχειρήσεις και προϊόντα. Η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου θα μαγειρέψει με τοπικά προϊόντα σε ανοιχτή εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο της Μεγάλης Αποκριάς. Όπως εξήγησε ο Κώστας Κυριακίδης, η σεφ έχει κρατήσει ήδη επαφές με επιχειρηματίες της περιοχής από την περυσινή παρουσία της. Ήδη το επόμενο διάστημα θα παίξει ένα σποτ πανελλαδικής εμβέλειας , σε μεγάλα κανάλια, προωθώντας την Κοζανίτικη αποκριά μέσω της τοπικής γαστρονομίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου