Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση του Δήμου Κοζάνης σχετικά με την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων στη Λευκόβρυση

Κοζάνη, 24 Φεβρουαρίου 2016

O Δήμος Κοζάνης, ανέλαβε να φιλοξενήσει τη Δευτέρα το βράδυ, προσωρινά, συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων, που εγκλωβίστηκε εντός των ορίων του Δήμου μας, στο κλειστό της Λευκόβρυσης.
Οι πρόσφυγες αυτοί με εντολή της Αστυνομικής Δ/νσης Δυτικής Μακεδονίας τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης αναχώρησαν από τη Λευκόβρυση προς τον τελικό τους προορισμό.

Σήμερα το πρωί η Αστυνομική Δ/νση Δυτικής Μακεδονίας ζήτησε από το Δήμο Κοζάνης, τη φιλοξενία για ένα 24ώρο 4 λεωφορείων με πρόσφυγες, για να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση στα σύνορα της Ειδομένης.

Θέλουμε να αναφέρουμε επίσης τα εξής:

- Ο Δήμος Κοζάνης, για τρίτο 24ωρο, έχει καταρτίσει ένα σχέδιο λειτουργίας, βάσει του οποίου αναλαμβάνει:

o Τη λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου παροχής πληροφοριών και συντονισμού (2461350311,312).

o Τη σίτιση και υποστήριξη των προσφύγων, που πραγματοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κοζάνης, με την συνδρομή της Εκκλησίας, εθελοντικών οργανώσεων και φορέων και της Τ.Κ. Λευκόβρυσης.

o Την επικοινωνία και τον συντονισμό των εθελοντικών ομάδων και μεμονωμένων εθελοντών.

o Την 24ωρη καθαριότητα του χώρου και τη διασφάλιση της υγιεινής.

- Στο σχεδιασμό αυτό συνδράμει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με το συντονισμό της υγειονομικής κάλυψης των προσφύγων ( ιατρείο, φάρμακα, γιατροί) και την κάλυψη του κόστους θέρμανσης.

- Η συνδρομή των εθελοντών είναι συγκινητική αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον επίσημο κρατικό μηχανισμό, ο οποίος οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες τους. Οι δυνατότητες του Δήμου Κοζάνης είναι εξαιρετικά περιορισμένες και δεν είναι σε θέση να αναλάβει ευθύνες, που δεν του αναλογούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου