Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Επιστρέφει στην Ελλάδα το ΔΝΤ. Νέα μέτρα για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό έως το 2018

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Gerry Rice δήλωσε πως πιστεύει ότι η αποστολή του ΔΝΤ θα επιστρέψει σύντομα στην Ελλάδα, αλλά δεν έδωσε κάποια ημερομηνία.
Σε πρόσθετα μέτρα της τάξεως του 4% με 5% του ΑΕΠ επιμένει το ΔΝΤ προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό έως το 2018, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπός του Gerry Rice και όπως είχε αποκαλύψει ο Poul Thomsen, στο άρθρο του οποίου στις 11 Φεβρουαρίου καθίστατο σαφής η ανάγκη νέων μέτρων  -κυρίως στο ασφαλιστικό- ύψους 9 δισ. ευρώ (4-5% του ΑΕΠ).

"Οι απόψεις μας δεν έχουν ουσιαστικά αλλάξει από το καλοκαίρι, όταν έγινε η αρχική συμφωνία. Πράγματι δεν ζητούμε οτιδήποτε επιπλέον σε ό,τι αφορά τους συμφωνημένους στόχους", δήλωσε ο Rice σε ενημέρωση των δημοσιογράφων .

Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έκανε λόγο για "έγκαιρη επιστροφή" (early return) της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα, λέγοντας πως ο ακριβής χρόνος θα ανακοινωθεί, μετά το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας. "Μοιραζόμαστε την άποψη ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν" τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την κριτική που δέχεται το ΔΝΤ ότι είναι σκληρό και άτεγκτο, ο εκπρόσωπος του Ταμείου είπε πως δεν είναι δίκαιο να χαρακτηρίζεται σκληρό το ΔΝΤ και να υποστηρίζεται ότι μπλοκάρει το πρόγραμμα. "Η δουλειά μας είναι να είμαστε αντικειμενικοί και ρεαλιστές. Καλούμαστε να κάνουμε τη δουλειά που μας έχουν αναθέσει να κάνουμε τα μέλη μας" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παραλληλα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) διαπιστώνει ότι σημειώνεται "καλή πρόοδος" στις συνομιλίες για το χρέος και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας και δεν επιμένει σε νέους, αυστηρότερους στόχους, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Ο κ. Rice επιβεβαίωσε πως χθες υπήρξε συνάντηση στις Βρυξέλλες, για να αξιολογηθεί η κατάσταση του ελληνικού προγράμματος και επιβεβαίωσε την παρουσία του Poul Thomsen σε αυτήν. "Έγινε καλή πρόοδος στις συναντήσεις αυτές" είπε.




news.google

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου