Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Πτολεμαϊδα: Οι εργασίες και η εξέλιξη των έργων κατασκευής της νέας μονάδας «ΠΤΟΛΕΜΑΊΔΑ 5»

Αποκλειστικές δηλώσεις στην ΕΡΤ  Κοζάνης, του υπεύθυνου του έργου, από την ΔΕΗ

Προχωρούν κανονικά και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα,  οι εργασίες κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας «ΠΤΟΛΕΜΑΊΔΑ 5» , δήλωσε αποκλειστικά μιλώντας στην ΕΡΤ  Κοζάνης, ο υπεύθυνος του έργου, στην Διεύθυνση μελετών και
 κατασκευών θερμοηλεκτρικών έργων της ΔΕΗ, Ηλίας Διαβάτης.

«Ο ανάδοχος εργολάβος έχει ήδη οριοθετήσει τις επιμέρους εκσκαφές και κυρίως τα δύο μεγάλα κτίρια που θα έχει ο νέος σταθμός, τον πύργο ψύξης και το λεβητοστάσιο με το μηχανοστάσιο», ανέφερε ο κ.Διαβάτης, ενώ έχουν ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες κατασκευής των διαφόρων αποχετευτικών πρόχειρων χώρων και έχουν ολοκληρωθεί οι χαράξεις των περιφερειακών τάφρων.

Στη νέα μονάδα «ΠΤΟΛΕΜΑΊΔΑ 5», σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και  συμβατικού τιμήματος 1, 4 δις. Ευρώ, προβλέπεται να κατασκευασθούν συνολικά 110 κτίρια , ενώ παράλληλα με τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη και απασχολούν τώρα 50 περίπου άτομα, η ΔΕΗ  προχωρά σε δημοπράτηση των συνοδευτικών έργων 30 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (Κ.Υ.Τ) και της γραμμής μεταφοράς που θα συνδέει το Κ.Υ.Τ με το δίκτυο.

 Σε μεταγενέστερο στάδιο θα προχωρήσει και η δημοπράτηση του συνοδευτικού έργου της αυλής του λιγνίτη και  όπως τόνισε ο υπεύθυνος του έργου από την ΔΕΗ, «το επόμενο έτος , το 2017, θα ενταθούν οι εργασίες με τα έργα ανέγερσης, όπου στην κορύφωση τους, στα τέλη του 2017, αναμένεται να απασχοληθούν περίπου 2500 έως 3000  εργαζόμενοι, όλων των ειδικοτήτων.

«Το δεύτερο εξάμηνο του 2018, αναμένεται να γίνουν οι προκαταρκτικές δοκιμές των επιμέρους τμημάτων και συνολικά της νέας μονάδας, προκειμένου το 2019 να τεθεί το έργο σε εμπορική λειτουργία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Διαβάτης.


ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ
Αντώνης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου