Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

800 φοιτητές στο Πανεπιστήμιο και 2.885 στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας φέτος

Στους 800 είναι οι φοιτητές που θα δεχθεί την ακαδημαϊκή περίοδο 2016 -2017 το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αντίστοιχα 2.885 φοιτητές θα σπουδάσουν στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στην περιφέρεια, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε το βράδυ της Τρίτης το Υπουργείο Παιδείας.
Ο αριθμός των εισακτέων εφέτος έχει αυξηθεί στα ΤΕΙ, πανελλαδικά, κάτι που συμπαρέσυρε και την κατάσταση στο ΤΕΙ της περιοχής.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το Πανεπιστήμιο, θα δεχθεί και εφέτος τον ίδιο ακριβώς αριθμό φοιτητών στα τμήματά του, όπως και πέρυσι. Στο σύνολο 800 φοιτητές θα εισαχθούν εφέτος στα έξι συνολικά τμήματα σε Κοζάνη και Φλώρινα, με τη μερίδα του λέοντος σε αριθμό φοιτητών να παίρνει το τμήμα Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης, στη Φλώρινα. Το νεοσύστατο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος στην Κοζάνη θα πάρει και φέτος 60 φοιτητές.

Εντωμεταξύ, στους 2.885 είναι ο αριθμός των φετινών εισακτέων στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, αριθμός αυξημένος κατά 435 φοιτητές σε σχέση με πέρυσι όπου το ΤΕΙ είχε λάβει 2450 φοιτητές. Μάλιστα η ανάλυση των στοιχείων πέρυσι σε σχέση με φέτος δείχνει ότι όλα σχεδόν τα τμήματα του ΤΕΙ αύξησαν τον αριθμό των φοιτητών τους από 5 φοιτητές (στη Μαιευτική Πτολεμαΐδας μέχρι και 80 φοιτητές. Τη μεγαλύτερη αύξηση έχουν τα τμήματα Μηχανικών Περιβάλλοντος και Μηχανικών Αντιρρύπανσης και Γεωτεχνολογίας.

Δείτε τους πίνακες με τον αριθμό των εισακτέων στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας:
Δείτε τους πίνακες του esos.gr με τον αριθμό των εισακτέων στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας:

prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου