Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Κρίσιμη συνάντηση την Τετάρτη στο Υπουργείο Υγείας για την δραματική κατάσταση της υγείας στην περιοχή

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟ

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό θα έχουν στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού που συστάθηκε για την υγεία των πολιτών της περιοχής,

θέτοντάς του επί τάπητος τα σημαντικότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, αναφορά με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού που οδηγεί σε συνεχή προβλήματα δυσλειτουργίας των κλινικών, στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο. Μάλιστα με αφορμή αυτή τη συνάντηση και προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα η παρουσία των φορέων της περιοχής στον Υπουργείο Υγείας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των μελών του απαρτίζουν το συντονιστικό, το μεσημέρι της Τρίτης στο Δημαρχείο Κοζάνης.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Κύρινας, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Σταύρος Γιαννακίδης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης και ο Γιάννης Δεληγιάννης ως επικεφαλής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης.
Στην αυριανή σύσκεψη στο υπουργείο θα κοινοποιηθούν στον Υπουργό τα αιτήματα του ψηφίσματος που είχε εκδοθεί για το Νοσοκομείο Κοζάνης ως αποτέλεσμα της μεγάλης διαμαρτυρίας του Δεκεμβρίου, ζητώντας πλήρη στελέχωση του Μαμάτσειου αλλά και των λοιπών υγειονομικών δομών στην περιοχή.
Τα γνωστά προβλήματα κλινικών όπως η Παθολογική , η Χειρουργική, τα ΤΕΠ στο Νοσοκομείο δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα, τα οποία και τα συζητηθούν στο Υπουργέιο, παρουσία του δημάρχου, αλλά των λοιπών πέντε φορέων που απαρτίζουν το συντονιστικό, ενώ στη σύσκεψη έχουν καλεστεί να συμμετέχουν και οι επικεφαλείς των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο .
Τόσο ο δήμαρχος Κοζάνης όσο και οι υπόλοιποι φορείς αναμένεται να ζητήσουν από τον υπουργό να παρθούν άμεσα οι κατάλληλες πρωτοβουλίες για τη στελέχωση των κλινικών του νοσοκομείου, που ψυχορραγούν.




prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου