Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Παντελής Παντελίδης: Νέα μήνυση καταθέτει η οικογένεια

Την απάντηση στο ερώτημα που την βασανίζει για το ποιος φταίει τελικά για το μοιραίο τροχαίο του Παντελή Παντελίδη ψάχνει να βρει η οικογένειά του. Όλοι περιμένουν τη δεύτερη έκθεση του πραγματογνώμονα, τις τοξικολογικές εξετάσεις του Παντελή Παντελίδη και ετοιμάζονται για νέα μήνυση.
Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, η οικογένεια του άτυχου τραγουδιστή επιρρίπτει ευθύνες στο Δήμο Ελληνικού και τον κατασκευαστή - συντηρητή του μοιραίου στηθαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δεύτερη έκθεση του πραγματογνώμονα θα υποστηρίζει ότι ο άτυχος τραγουδιστής δεν ήταν ο οδηγός του οχήματος βασιζόμενη στα ευρήματα της πραγματογνωμοσύνης, όπως την απόσταση των 9 πόντων μπροστά της θέσης του οδηγού από αυτή του συνοδηγού. Γεγονός όμως, που έρχεται σε σύγκρουση με την αποκάλυψη της Φρόσως (όπως διαβάσαμε στη Real) που αναφέρει ξεκάθαρα ότι ο Παντελής ήταν ο οδηγός

Ταυτόχρονα, ο πραγματογνώμονας μηχανολόγος μηχανικός Αναστάσιος Δέδες, στις 60 σελίδες του πορίσματος, αναφέρεται εκτενώς στην κατάσταση του δρόμου, αλλά και στο μοιραίο στηθαίο και τους ορθοστάτες του κιγκλιδώματος – τόσο αναφορικά με την κατασκευή, όσο και με την συντήρησή τους. Όπως αναφέρει στην έκθεσή του, αν το στηθαίο είχε τις κατάλληλες διαστάσεις και αν το κιγκλίδωμα είχε συντηρηθεί κατάλληλα “δεν θα είχε επέλθει κατά την εκτίμησή του το αποτέλεσμα”.

Δήλωση της 21χρονης Φρόσως Κυριάκου που δίνει φως στο καυτό ερώτημα ποιος οδηγούσε το μοιράιο τζιπ, την ημέρα που σκοτώθηκε ο Παντελής Παντελίδης, φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα Real.

Στη δήλωση, που η Φρόσω μαζί με τους γονείς της ενέκρινε μέσω πληρεξούσιων δικηγόρων, η 21χρονη ξεκαθαρίζει ότι ήταν συνεπιβάτης...και ότι το αυτοκίνητο οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης!

Συγκεκριμένα στη δήλωση αναφέρεται:

 "Σχετικά με το τροχαίο ατύχημα που συνέβη τη 18.02.2016, η συνεπιβάτις του αυτοκινήτου που οδηγούσε  ο γνωστός τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης, Φρόσω Κυριάκου, καθώς και η οικογένειά της αναφέρουν τα εξής: Η κα Φρόσω Κυριάκου παραμένει νοσηλευόμενη στην οικία της, έχοντας υποστεί σοβαρό τραυματισμό και ισχυρότατη μετατραυματική διαταραχή. Ως προς τα σωματικά τραύματα, παρακολουθείται από τους θεράποντες ιατρούς της και ακολουθεί ειδική αγωγή για τη σταδιακή αποκατάσταση της υγείας της. Ο χρόνος περάτωσης της εν λόγω αποκατάστασης παραμένει, προς τ παρόν, άγνωστος. Επιπροσθέτως, παρακολουθείται από ειδικούς, ψυχολόγο και ψυχίατρο, προκειμένου να καταφέρει να αντιμετωπίσει τον ισχυρότατο ψυχικό κλονισμό, το σοκ και το πένθος, από τα οποία διακατέχεται, συνέπεια του ως άνω βίαιου ατυχήματος με τις γνωστές σε όλους τραγικές συνέπειες".

Σε άλλο σημείο στην δήλωση αναφέρονται τα εξής:

"Τα σενάρια που αναπαράγονται καθημερινά αναφορικά με τις συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος, μόνο ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν, καθώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
 Η αποσπασματική και μεροληπτική εκτίμηση δήθεν στοιχείων του προανακριτικού υλικού, η άμεση ή έμμεση αναφορά σε “ενδείξεις” και “αποδείξεις” και η αναπαραγωγή εκτιμήσεων, από εξωγενείς της διαδικασίας παράγοντες, δεν συμβάλλουν πουθενά.
Καλό θα ήταν, μετά από ένα τόσο σοβαρό τροχαίο ατύχημα, το οποίο είχε ως τραγικό απολογισμό τον θανάσιμο τραυματισμό του Παντελή Παντελίδη και τον τραυματισμό των συνεπιβατών, Φρόσως Κυριακού και Μυρσίνης Αρναούτη, να αναλογιστεί ο καθένας τη σοβαρότητα της κατάστασης και να σταματήσουν οι δημόσιες τοποθετήσεις, με τις οποίες αναπαράγονται αναλήθειες και δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις.
Άλλωστε, πλέον των αποδεικτικών στοιχείων, των μαρτύρων και των επιστημονικών δεδομένων και πορισμάτων που θα προκύψουν κατά την πορεία της προανάκρισης, τα διδάγματα της κοινής πείρας, η κοινή λογική, κυρίως δε η μία και μόνη αλήθεια, δεν αφήνουν περιθώριο για οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με το “θέμα” που έχει εσχάτως ανακινηθεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου