Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα. Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Οι νοτιάδες –που θα φτάσουν έως και τα 6 μποφόρ στα πελάγη– αναμένεται να φέρουν μία μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, σήμερα Δευτέρα (21 Μαρτίου).
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα είναι, επίσης, περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια, ενώ προβλέπονται πρόσκαιρες βρόχες στη Μακεδονία το απόγευμα.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις απογευματινές ώρες στη Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοποννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές . Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις που στα βόρεια θα είναι πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις και στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Την Τρίτη

Προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές στα δυτικά και βόρεια. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στη Μακεδονία και τη Θράκη και από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης, με τους ανέμους να πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6, στα πελάγη 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.



real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου