Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Άστατος ο καιρός έως και την Δευτέρα, 11 Απριλίου

Αστατο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και σταδιακά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Κεντρικό Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας ενώ κατά τόπους στα δυτικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 14 έως 23 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 14 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα βόρεια του νησιού να φτάνει κατά τόπους τους 26 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα νότια ισχυροί.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας το βράδυ. Οι άνεμοι ασθενείς έως και 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως και 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου το βράδυ. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι σε ενίσχυση στα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τις απογευματινές ώρες στα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι έως και 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 23 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι και μετά θα βρέξει, θα είναι το σκηνικό του καιρού στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι έως ισχυροί στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και το απόγευμα ενδέχεται να βρέξει τοπικά, αναμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί έως μέτριοι.

Τη Δευτέρα, στην ανατολική Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές ή πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση θα σημειωθεί από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου