Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Δεν πρόκειται να οδηγήσει ο Παντελής, Φρόσω! Μαρτυρία κλειδί

Θέση μάχης παίρνουν οι εμπλεκόμενες πλευρές στην υπόθεση του δυστυχήματος της 18ης Φεβρουαρίου, που στοίχισε την ζωή του Παντελή Παντελίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά της οικογένειας του αδικοχαμένου τραγουδιστή έχει δώσει εντολή στο νέο δικηγόρο που ανέλαβε την υπόθεση (σ.σ. μετά την παραίτηση από αυτήν του Πέτρου Καϊμακάκη) να πράξει τα δέοντα για να λάμψει η αλήθεια και να διαφωτιστούν οι συνθήκες της τραγωδίας.

Στη δήλωση που έκανε στην εφημερίδα Real News ο Χαράλαμπος Λυκιούδης, που εκπροσωπεί τους γονείς του Παντελή Παντελίδη, αναφέρει μεταξύ άλλων: "Όσα κακόβουλα εντέχνως διαχέονται έχουν στόχο να πλήξουν τη μνήμη του Παντελή και να θίξουν την τιμή και την αξιοπρέπεια της οικογένειας. Κάνουμε έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους να παραμερίσουν τυχόν σκοπιμότητες και να συνδράμουν στην αποκάλυχη της αλήθειας".
Μαρτυρία "κλειδί"

Πηγές από την πλευρά της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη κάνουν λόγο για ύπαρξη μιας μαρτυρίας, σύμφωνα με την οποία μία ώρα πριν το δυστύχημα κι ενώ ο τραγουδιστής βρισκόταν μαζί με τα δύο κορίτσια στη χαρτοπαικτική λέσχη, έγινε συζήτηση για το αν μπορεί να οδηγήσει, εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας αλκοόλ που είχε καταναλώσει.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά πως ο Παντελίδης ζήτησε να του φτιάξουν καφέ για να συνέλθει πριν πιάσει το τιμόνι. Ωστόσο, το σημείο που στέκονται οι συγγενείς του, είναι ο διάλογος που η συγκεκριμένη μαρτυρία αποδίδει στα δύο κορίτσια, τη Φρόσω Κυριακού και τη Μίνα Αρναούτη, την ώρα που ο ερμηνευτής έπινε φραπέ για να συνέλθει.

Φέρεται η Αρναούτη να λέει στην Κυριακού: "Δεν πρόκειται να οδηγήσει ο Παντελής, Φρόσω. Καλό είναι να το πάρεις εσύ το αμάξι". Οι στενοί συγγενείς του Παντελίδη είνει πεπεισμένοι ότι αυτό συνέβη και στις 07:30 το πρωί έφυγαν από τη λέσχη με την 21χρονη κοπέλα στο τιμόνι, κάτι που η ίδια έχει ήδη αρνηθεί με την πρώτη της συνέντευξη. Σύμφωνα άλλωστε τόσο με την Τροχαία όσο και με την Πυροσβεστική, οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο αδικοχαμένος τραγουδιστής, καθώς DNA του βρέθηκε τόσο στο τιμόνι όσο και στο χειρόφρενο.

Εξελίξεις με τις αποζημιώσεις!

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής δίνει νέα τροπή στο ζήτημα των αποζημιώσεων, με τον εξειδικευμένο σε τροχαία δυστυχήματα δικηγόρο, Άρη Αρτόπουλο να εξηγεί πως "αποζημίωση αναμένεται να ζητήσουν τόσο η συνοδηγός όσο και η γυναίκα που καθόταν στο πίσω κάθισμα".

Τα δεδομένα για την συνοδηγό Φρόσω Κυριακού

"Η συνοδηγός θα αντιμετωπίσει δύο προβλήματα.

Το πρώτο είναι η έλλειψη ζώνης ασφαλείας που ενδέχεται να μειώσει την αποζημίωσή της από 10% έως και 40%. Θα πρέπει, ωστόσο, να αποδειχτεί ότι η έλλειψη ζώνης συνετέλεσε αιτιωδώς στον τραυματισμό της.

Αν από τη δικαστική κρίση όμως προκύψει το συμπέρασμα ότι ο τραυματισμός της θα επερχόταν ακόμη και αν φορούσε ζώνη -κάτι που μόνο απίθανο δεν είναι, καθώς η σύγκρουση στις προστατευτικές μπάρες ήταν σφοδρότατη- τότε δεν θα κριθεί συνυπαίτια του τραυματισμού της και έτσι δεν θα μειωθεί η αποζημίωση.

Το δεύτερο πρόβλημα της συνοδηγού είναι ότι επέβαινε σε αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός ήταν υπό την επήρρεια μέθης. Αν αποδειχτεί από την προανάκριση ότι γνώριζε το γεγονός πως ο Παντελής Παντελίδης δεν ήταν νηφάλιος, αναμένεται να απολέσει από 10% έως και 40% της αποζημίωσης.

Στο περιστατικό Παντελίδη θα μπορούσαμε να εκτιμήσουμε για τη συνοδηγό πως θα λάβει αποζημίωση που κατά προσέγγιση θα κυμανθεί από 5.000 έως 15.000 ευρώ, με την επιφύλαξη στοιχείων που δεν γνωρίζουμε και μπορεί να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο" αναφέρει ο κ. Αρτόπουλος.

Τα δεδομένα για τη Μίνα Κυριακού

Τελείως διαφορετικά είναι τα δεδομένα για την 30χρονη Μίνα Αρναούτη, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Συνεχίζοντας, ο ίδιος λέει:

"Ήταν πιο επιμελής, καθώς παρότι δεν συνηθίζεται στους επιβαίνοντες των πίσω καθισμάτων, φορούσε ζώνη ασφαλείας. Αντιμετωπίζει, όμως και αυτή πρόβλημα σε περίπτωση που αποδειχτεί στο δικαστήριο ότι γνώριζε πως ο Παντελίδης είχε καταναλώσει αλκοόλ και δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει. Στην περίπτωση αυτή, αναμένεται να κριθεί συνυπαίτια σε ποσοστό από 10% έως και 40%.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή προκύψει ότι δεν αντιλήφθηκε πως ο οδηγός τελούσε υπό την επήρρεια οινοπνεύματος, τότε μετά βεβαιότητας θα κριθεί ανυπαίτια του τραυματισμού της και ως εκ τούτου θα λάβει το 100% των χρημάτων που της αναλογούν.

Αν η βλάβη από το τροχαίο είναι μόνιμη και μη αναστρέψιμη, συνυπολογιζόμενου και του προφίλ της -ποια ήταν η απασχόλησή της, τα χόμπι της και σε τι συνίσταται η μονιμότητα της βλάβης- μπορεί να λάβει αυξημένη αποζημίωση που να φτάσει και τις 100.000 έως και 150.000 ευρώ", καταλήγει ο κ. Αρτόπουλος.



Με πληροφορίες από Real News και Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου