Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σταδιακή αλλαγή του καιρού περιμένουμε από το βράδυ της Παρασκευής ενώ το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.
Το ανοιξιάτικο σκηνικό, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα μετεωρολογικές προβλέψεις, φαίνεται πως θα επανέλθει από τα μέσα της εβδομάδας.

Σήμερα Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πιο αναλυτικά: Λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα οι οποίες από τις μεσημεριανές ώρες και από τα δυτικά θα πυκνώσουν, αυξημένη υγρασία και έντονη μεταφορά σκόνης από τις απογευματινές κυρίως ώρες στη Δυτική και Νότια Ελλάδα περιμένουμε σήμερα.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι σε αρκετές περιοχές περιορισμένη και θα σημειωθούν κατά τόπους ομίχλες, ενώ αργά το βράδυ ενδέχεται να βρέξει τοπικά στα νοτιότερα τμήματα της χώρας

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 28 στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 29 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 9 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό, Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς και στο Νότιο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα πυκνώσουν, αυξημένη υγρασία, και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, θα έχουμε στην Αττική. Τη νύχτα προς Παρασκευή ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες και τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί, θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Την Παρασκευή, περιμένουμε λίγες νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

Το Σάββατο, θα εκδηλωθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι στα 7 μποφόρ και αργότερα στα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.



real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου