Σάββατο 23 Απριλίου 2016

In and Out in 60 Minutes: Το παιχνίδι που λάτρεψαν οι παρέες της Δυτικής Μακεδονίας

Οι παρέες των ντετέκτιβ καταφθάνουν στο στρατηγείο του «In & Out in 60 Minutes» από κάθε γωνιά της Δυτικής Μακεδονίας. Ελέγχουν τα στοιχεία, λύνουν τους γρίφους και νιώθουν την αδρεναλίνη μίας εμπειρίας αλλιώτικης από τα συνηθισμένα. Το τέλος των 60 λεπτών τους βρίσκει όλους (χαμένους και κερδισμένους) χαμογελαστούς να συζητούν τη θεματική του δωματίου και τις καθοριστικές λεπτομέρειες της λυτρωτικής απόδρασης, τόσο από το δωμάτιο, όσο κι από την καθημερινότητα!

«Όλοι έχουμε παίξει κάποιο παιχνίδι τύπου escape room ή hidden objects κι έχουμε κολλήσει άσχημα. Το τελευταίο trend, λοιπόν, είναι ότι τα παιχνίδια αυτά έχουν γίνει πραγματικότητα. Επισκέφθηκα με την παρέα μου το In and Out την προηγούμενη εβδομάδα κι ενθουσιάστηκα. Είναι ένας εξαιρετικός, εναλλακτικός τρόπος διασκέδασης. Περάσαμε ένα τέλειο απόγευμα μπαίνοντας σε δυο δωμάτια. Δοκιμάσαμε πρώτα τη «βόμβα», η οποία στο τέλος…. εξερράγη και έπειτα μας «έκλεισαν» στη φυλακή, με χειροπέδες, κλειδωμένα κελιά κι ότι αυτό συνεπάγεται! Προσπέρασα την κλειστοφοβία μου και το απήλαυσα. Το καλύτερο δωμάτιο! Πολλή αγωνία, αληθοφανές σκηνικό! Δύσκολο μεν, ενδιαφέρον δε! Ωραίος χώρος, φιλικό και εξυπηρετικό προσωπικό. Το διασκεδάσαμε όλοι και γίναμε και πάλι παιδιά! Όλη αυτή η διάδραση είναι που το κάνει μαγικό κι ενδιαφέρον! Το προτείνω ανεπιφύλακτα! Ένας διαφορετικός τρόπος διασκέδασης!», αναφέρει η Ελένη από την Πτολεμαΐδα.

Και για τον Μάριο από την Κοζάνη, η ψυχαγωγία που προσφέρουν τα δωμάτια απόδρασης είναι κάτι μοναδικό. «Δεν είχα ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με το αντικείμενο, ούτε παίζοντας ανάλογα παιχνίδια στον υπολογιστή, ούτε κάποιο παρεμφερές επιτραπέζιο. Για τα συγκεκριμένα παιχνίδια άκουσα από τον αδερφό μου που είναι φοιτητής στην Αθήνα, όπου πλέον το φαινόμενο είναι αρκετά διαδεδομένο. Όταν διάβασα στον τοπικό τύπο ότι θα ανοίξει κάτι παρόμοιο και στην πόλη μου ενθουσιάστηκα. Στον πρώτο μήνα λειτουργίας πήρα την παρέα μου από το ΤΕΙ και αποφασίσαμε να παίξουμε. Βέβαια, ξεκινήσαμε από τη «Φυλακή», όπου και 3 εβδομάδες να μας έδινες να αποδράσουμε ακόμα μέσα θα ήμασταν (γέλια). Στη δεύτερη απόπειρά μας αποφασίσαμε να αναζητήσουμε την τύχη μας στο δωμάτιο με το «Διαμάντι» και κατορθώσαμε να βγούμε 5 λεπτά πριν το τέλος του χρόνου! Όλη αυτή η διάδραση της παρέας και το πείραγμα ανάμεσά μας με έκανε να χαμογελάω για μέρες, ενώ οι ατάκες που ανταλλάξαμε κατά τη διάρκεια της επίλυσης συζητιούνται ακόμα σε κάποιο καφέ μας. Επόμενος στόχος μας είναι να δοκιμάσουμε τώρα το Πάσχα την τύχη μας στο Supernatural. Χρειάζεσαι, κάπου κάπου, μία υπερφυσική απόδραση», τονίζει.

Η Άρτεμις βρέθηκε για το περίφημο τοπικό καρναβάλι στην Κοζάνη, επιστρέφοντας στην πατρίδα της τα Γρεβενά με μία σπουδαία εμπειρία στις βαλίτσες. «Αποφασίσαμε με την παρέα μου πριν την κορύφωση των εκδηλώσεων να επισκεφτούμε το «In and Out» γιατί το είχαμε ακούσει από φίλους και κάτι ανάλογο δεν έχουμε στα Γρεβενά. Κι επειδή όλες τις προηγούμενες μέρες ήμασταν μπροστά από μία οθόνη, είτε υπολογιστή, είτε κινητού πήραμε την κοινή απόφαση να κλείσουμε όλες τις συσκευές και να αφοσιωθούμε στο παιχνίδι. Σε πληροφορώ πως μετά από πολύ καιρό κάναμε τόσο χαβαλέ μεταξύ μας στον ίδιο χώρο, καθώς όλη αυτή η κοινή ενασχόληση με τους γρίφους και τα μυστικά του δωματίου μας έφερε ξανά κοντά, πειράζοντας ο ένας τον άλλο. Το τέλος του χρόνου μας βρήκε να πανηγυρίζουμε σαν μικρά παιδιά που είχαμε βρει τη λύση, προτού… εκραγεί η βόμβα! Ήρθε η ώρα να αφήσουμε τα κινητά και να μοιραστούμε ποιοτικό χρόνο με τους φίλους μας σε πρωτόγνωρα πράγματα όπως αυτό. Γιατί είναι μία εμπειρία που σου μένει», προσθέτει.

Τι ήταν αυτό που οδήγησε τη Φωτεινή από τη Φλώρινα στην Πλατεία Ελευθερίας και στην «αγκαλιά» της «Φυλακής»; «Διάβαζα την εφημερίδα της Μακεδονίας και συγκεκριμένα το περιοδικό View Thessaloniki, που αποτελεί έναν πολυτελή αγγλόφωνο οδηγό με όλα όσα μπορείς να κάνεις στη Θεσσαλονίκη αλλά και στις γύρω περιοχές. Σε κάποια από τις σελίδες της ατζέντας είδα για τα Escape Games και για το πόσο έχουν εξελιχτεί σε τουριστικούς προορισμούς ανά τον κόσμο. Διάβασα, μάλιστα, ότι και στην Κοζάνη το «In and Out» έχει καταφέρει να μαζέψει επισκέπτες τόσο από τις γύρω περιοχές, όσο κι από τα Βαλκάνια. Έτσι, μαζί με τον φίλο μου αποφασίσαμε αντί για την καθιερωμένη εκδρομή για φαγητό-καφέ να ταξιδέψουμε στην Κοζάνη και να ζήσουμε κι εμείς αυτή την εμπειρία. Η επιστροφή μας στη Φλώρινα μας βρήκε ενθουσιασμένους, γεμάτους έξαψη και με ανεβασμένη διάθεση. Σε περιοχές όπου οι δυνατότητες διασκέδασης είναι οι ίδιες και οι ίδιες, τέτοιες πρωτοβουλίες είναι μία πραγματική όαση!», καταλήγει.

Εσύ, ακόμα να ζήσεις την εμπειρία του «In and Out» με τους φίλους σου;

Κάνε την κράτησή σου τώρα:

http://www.inandoutin60min.gr/

Πλατεία Ελευθερίας 2, Κοζάνη, 2461 506070

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου