Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Mega ώρα μηδέν: Πώς οι τράπεζες «τελειώνουν» το Μεγάλο Κανάλι

Εξαντλούνται επικίνδυνα τα χρονικά περιθώρια για τη διάσωση του ΜΕGA, καθώς οι τράπεζες πιέζουν ασφυκτικά τους µετόχους οι οποίοι συνεχίζουν τις µεταξύ τους διεργασίες χωρίς να δεσµεύονται για τα 22,5 εκατ. ευρώ της αύξησης του κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αν η διελκυστίνδα για την αύξηση κεφαλαίου της Τηλέτυπος δεν διακοπεί τις επόµενες δέκα ηµέρες, το ΜΕGA θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Η επιβίωσή του θα είναι εξαιρετικά αµφίβολη, καθώς το MEGA δεν µπορεί να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα, ενώ οι τράπεζες ξεκινούν την καταγγελία των δανείων.

Οι εργαζόµενοι είναι ανήσυχοι, καθώς έχουν πάρει µόνο µέρος της µισθοδοσίας τους για τον Μάρτιο, ενώ η υπόσχεση ότι η εξόφληση των υπολοίπων θα γίνει έως τις 12 Απριλίου δεν τηρήθηκε.

Το ΜEGA βρίσκεται σε αδυναµία κάλυψης των λειτουργικών εξόδων του, καθώς τα έσοδα της εταιρείας µπλοκάρονται. Εκτός από τα οφειλόµενα σε εργαζοµένους, προµηθευτές κ.ά., το νέο πρόβληµα είναι το δώρο του Πάσχα.

Το MEGA πρέπει να βρει µέχρι τη Μεγάλη Πέµπτη 400.000-450.000 ευρώ για να το καταβάλει. Η µη καταβολή του αποτελεί ποινικό αδίκηµα. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση που η δυσπραγία του καναλιού οδηγήσει σε αδυναµία καταβολής φόρων, ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ.

Παράλληλα εντείνονται οι πιέσεις από προµηθευτές του καναλιού και µόνο λόγω της αποχής των δικηγόρων δεν έχουν εκδοθεί διαταγές πληρωµής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η οικονοµική κατάρρευσή του έχει οδηγήσει το MEGA στο χείλος της αβύσσου. Αν µετά από δεκαπέντε ηµέρες κατεβάσει ρολά, προφανώς η κυβέρνηση δεν θα στεναχωρηθεί για το λουκέτο, ούτε για τους 550 εργαζοµένους.

Πιθανόν όµως οι δραµατικές εξελίξεις να αποδειχθεί τελικά ότι είναι µέρος της λύσης η οποία θα έρθει µε µετοχικές ανατροπές, αν η κυβέρνηση υπογείως δεν επιδιώκει να κλείσει το ΜΕGA. Μέχρι το τέλος του µήνα θα ξέρουµε.



fimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου