Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Αυτές οι τροφές λειτουργούν σαν φυσικό viagra

Πίνετε κόκκινο κρασί, τότε είναι σίγουρα λιγότερες οι πιθανότητες να εκδηλώσετε στυτική δυσλειτουργία, αφού τα συστατικά που περιέχονται σε αυτές τις τροφές λειτουργούν σαν φυσικό βιάγκρα.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από πρόσφατη έρευνα, οι ανθοκυανίνες, που βρίσκει κανείς στα μούρα, στα κεράσια και στις μαύρες σταφίδες, και τα φλαβονοειδή, τα οποία συναντάμε στον μαϊντανό, στο θυμάρι, στο σέλερι και στις καυτερές πιπεριές, έχουν ευεργετική δράση στη σεξουαλική λειτουργία των ανδρών.

«Οι άνδρες που καταναλώνουν συχνά τρόφιμα που είναι πλούσια σε αυτά τα φλαβονοειδή μειώνουν κατά 10% τον κίνδυνο να εκδηλώσουν στυτική δυσλειτουργία. Σε ό,τι αφορά τη δοσολογία, μιλάμε απλά για μερικές μερίδες κάθε εβδομάδα» εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας Εντίν Κάσιντι, καθηγητής Διατροφής στο πανεπιστήμιο East Anglia στο Νόργουιτς της Βρετανίας. Στην έρευνα που πραγματοποίησε από κοινού με το T.H. Chan School of Public Health του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ο δρ Κάσιντι και οι συνεργάτες του εξέτασαν τη συχνότητα κατανάλωσης τροφίμων σε δείγμα 25.096 αντρών, οι οποίοι καλούνταν να συμπληρώσουν τα σχετικά ερωτηματολόγια κάθε τέσσερα χρόνια.

Την πρώτη φορά που τα συμπλήρωσαν κανείς τους δεν έπασχε από στυτική δυσλειτουργία, καρδιαγγειακές νόσους, προστάτη ή καρκίνους του εντέρου ή των όρχεων.

Στο διάστημα των 10 ετών της παρακολούθησής τους, το 35,6% εξ αυτών εκδήλωσε στυτική δυσλειτουργία, σύμφωνα με όσα αναφέρει η σχετική δημοσίευση της επιστημονικής ομάδας στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής» (AJCN).

Επειτα από συνεκτίμηση και άλλων παραγόντων, όπως η κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ, ο δείκτης μάζας σώματος, το κάπνισμα και η σωματική άσκηση, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι συγκεκριμένες ομάδες φλαβονοειδών συνδέονταν με μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης της στυτικής δυσλειτουργίας και συγκεκριμένα -9% τα φλαβονοειδή, -11% οι φλαβανόνες και -9% οι ανθοκυανίνες.

Οι άντρες που κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες φλαβονοειδών από φρούτα είχαν 14% μείωση του κινδύνου προβλημάτων στύσης. Σε ανάλυση δε που έκαναν κατά ηλικία, ανακάλυψαν ότι η υψηλότερη πρόσληψη αυτών των φλαβονοειδών συνδεόταν έντονα με χαμηλότερο κίνδυνο τέτοιων προβλημάτων μόνο σε άντρες που ήταν κάτω από 70 ετών.



Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου