Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Πανελλαδικές 2016: Δείτε τα θέματα σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά

Στα μαθήματα της ομάδας προσανατολισμού ,με το νέο σύστημα και κατεύθυνσης, με το παλιό σύστημα, για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων (με το παλιό και το νέο σύστημα) και ΕΠΑΛ (ομάδα Β') που δίνουν με το παλιό σύστημα, εξετάζονται οι υποψήφιοι την Τετάρτη.

Το ένα από τα δύο μαθήματα είναι τα μαθηματικά (ομάδων προσανατολισμού θετικών σπουδών και σπουδών οικονομίας και πληροφορικής, αλλά και θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης)

τεχνολογικής κατεύθυνσης)

Δείτε απαντήσεις σε Αρχαία Ελληνικά ΕΔΩ

Για τα θέματα των Μαθηματικών ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Β' (παλιού και νέου συστήματος) πατήστε εδώ.

Για τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Β' (παλιού και νέου συστήματος) πατήστε εδώ.

Για τα θέματα των Μαθηματικών ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Β' (παλιού και νέου συστήματος) πατήστε εδώ.

Για τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Β' (παλιού και νέου συστήματος) πατήστε εδώ.
Για την ιστοσελίδα του υπουργείου πατήστε εδώ.
Αύριο Πέμπτη, 19 Μαΐου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ της ομάδας Α' του παλιού συστήματος θα εξεταστούν στο μάθημα των Μαθηματικών.

Οι εξετάσεις θα συνεχισθούν την Παρασκευή με την εξέταση στα Μαθηματικά και στοιχεία Στατιστικής και την Ιστορία και τα δύο μαθήματα γενικής παιδείας. 

Χθες, «άνοιξε η αυλαία» και για  τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Οι μαθητές που εξετάζονται με το νέο σύστημα κλήθηκαν να γράψουν για την «ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυo».

Η «πρεμιέρα» των Πανελλαδικών για τους υπόλοιπους μαθητές έγινε τη Δευτέρα και το θέμα  αφορούσε στη φιλία. Το κείμενο ήταν από δοκίμιο του Ευάγγελου Παπανούτσου και όπως αποκάλυψε το  protothema.gr ήταν όμοιο με θέμα στο οποίο εξετάστηκαν στις 22 Μαΐου του 2012 οι μαθητές των Εσπερινών ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων  σκωπτικά προς την Κεντρική Επιτροπή εξετάσεων τονίζει Το κείμενο επιλέχθηκε από το ίδιο βιβλίο του Παπανούτσου με τίτλο «Πρακτική Φιλοσοφία» και το 2012 αφορούσε τις σελίδες 111-114, ενώ εφέτος τις σελίδες 111-121. Ομοιότητα, δε, υπήρχε και σε ένα από τα ερωτήματα στην Παραγωγή Λόγου, κάτι που δείχνει ότι οι καθηγητές που καλούνται κάθε χρόνο να επιλέξουν τα θέματα δεν «κουράζονται» και πολύ στην αναζήτηση έμπνευσης ή επιστημονικής παρέμβασης στην εξεταστική διαδικασία».


madata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου