Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα για την υιοθεσία των οκτώ ροτβάιλερ

Ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα, υπάρχει για την υιοθεσία των ροτβάιλερ που είχε στην κατοχή του ο 72χρονος στον Άργιλο Κοζάνης, δύο εκ των συνολικά οκτώ σκυλιών σκότωσαν το πεντάχρονο αγοράκι από την Κοζάνη ανήμερα του Πάσχα, στην ανείπωτη αυτή τραγωδία.


Ο Δήμος Κοζάνης ακολουθώντας τη νομοθεσία, μετά από τη διαφωνία των μελών της πενταμελούς επιτροπή αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου, προχώρησε σε σύγκληση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής κρίνοντας τα ζώα τελικώς, ομόφωνα, ως επικίνδυνα και προχωρώντας σε  ανακοίνωση υιοθεσίας, μέσω της ιστοσελίδας του. Αν δεν βρεθεί ανάδοχος να υιοθετήσει τα ζώα, τότε αυτά θα θανατωθούν. Η ημερομηνία για κατάθεση γραπτών αιτήσεων προς το Δήμο Κοζάνης εκπέμπει την Τρίτη, ενώ σύμφωνα με την κα Δαδαμόγια, Υπεύθυνη Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης, η οποία μίλησε στον "Π.Λ.", το ενδιαφέρον αυτό είναι πανελλαδικό.
Τα τηλέφωνα που γίνονται στον Δήμο αυτό το διάστημα, αφορούν κυρίως την υιοθεσία των έξι ροτβάιλερ (που δεν εμπλέκονται στο περιστατικό), ενώ όπως η ίδια σημείωσε, τα τηλέφωνα που γίνονται προέρχονται τόσο από εκπαιδευτικές όσο, κυρίως, από ιδιώτες φιλόζωους. Το αρχικό ενδιαφέρον υπάρχει,  όπως φαίνεται, μένει, όμως να φανεί αν αυτό θα παραμείνει μέχρι τέλους, αν δηλαδή θα προχωρήσουν σε αιτήσεις και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μέχρι την αναδοχή.
Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί πως δεν είναι λίγοι οι πολίτες που καλούν τον Δήμο Κοζάνης εκφράζοντας παράπονα γιατί τελικά τα σκυλιά δίνονται προς υιοθεσία και δεν θανατώνονται, με τους υπευθύνους να εξηγούν ποια είναι η νομοθεσία και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Εδώ να σημειωθεί πως άγνωστο παραμένει πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η διαδικασία υιοθεσίας των ροντβάιλερ, δύο εκ των οποίων μάλιστα αντιμετωπίζουν πρόβλημα τύφλωσης.
Να σημειωθεί πως πρόκειται για τέσσερα θηλυκά και τέσσερα αρσενικά ροτβάιλερ , το μεγαλύτερο εκ των οποίων γεννήθηκε το 2009 και τα νεαρότερα το 2015.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 2461350444 (κα Δαδαμόγια, Υπεύθυνη Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Κοζάνης) και αν εν τέλει επιθυμούν να υποβάλλουν γραπτώς το αίτημά τους για υιοθεσία στο Δήμο Κοζάνης (Γραφείο Πρωτοκόλλου, Πλ. Νίκης 1, Κοζάνη 50131) αυτοπροσώπως ή με mail στο grad@kozanh.gr μέχρι και την Τρίτη 24 Μαΐου .


Προχωρούν υιοθεσίες σκύλων σε φιλόζωους κατοίκους! 

Εντωμεταξύ, όπως μας ενημέρωσε σχετικά η κ. Δαδαμόγια, προχωρούν ταυτόχρονα οι υιοθεσίες σκύλων από φιλόζωους που παίρνουν ζώα από το καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Κοζάνης, το οποίο είναι συνεχώς γεμάτο ως προς τον αριθμό αδέσποτων που μπορεί να φιλοξενήσει. Οι υιοθεσίες είναι αφού προηγηθούν ιατρικές εξετάσεις , ενώ η νομοθεσία προβλέπει για τα αδέσποτα ζώα μια συγκεκριμένη διαδικασία που προβλέπει τη συλλογή του αδέσποτου, τη στείρωσή του και μετά από ένα διάστημα την επανα -τοποθέτησή του στο περιβάλλον, αν πρώτα δεν έχει υπάρξει καταγγελία επιθετικότητας.
Τα οκτώ ροτβάιλερ του 72χρονου δεν είναι τα μόνα που φιλοξενούνται στο καταφύγιο του δήμου, αφού υπάρχει και ένα ακόμη, αρσενικό και ιδιαίτερα φιλικό όπως λένε οι αρμόδιοι!



prlogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου