Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Γνώριζε τον φονιά ο άτυχος Θοδωρής

Κανένα σημάδι πάλης στο πτώμα του άτυχου φοιτητή, που πυροβολήθηκε σχεδόν εξ επαφής τρεις φορές
Αλυτο μυστήριο παραμένει για τους αστυνομικούς η εν ψυχρώ δολοφονία του 20χρονου Θοδωρή, ο οποίος βρέθηκε νεκρός (το πτώμα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση) από έναν περιπατητή, σε θαμνώδη περιοχή στη θέση Αγιος Πέτρος της Πεντέλης, το περασμένο Σάββατο. Το κίνητρο παραμένει άγνωστο, όπως και οι κρυφές παρέες του άτυχου φοιτητή Πληροφορικής.

Οπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, ο άτυχος νέος έφερε τρία τραύματα από κυνηγετικό όπλο, και συγκεκριμένα ένα διαμπερές στον κρόταφο, ένα τυφλό στον θώρακα και ένα επίσης διαμπερές στην κοιλιακή χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερευνητές της Ασφάλειας που προσπαθούν να εξιχνιάσουν το έγκλημα-γρίφο συμπεραίνουν ότι ο νεαρός γνώριζε τον ή τους δολοφόνους του! Πιθανότατα, συναντήθηκαν αρχικά σε άλλο σημείο και στη συνέχεια κατέληξαν μαζί στο σημείο όπου τον σκότωσαν, καθώς από την επιτόπια έρευνα βρέθηκαν ίχνη από ρόδες αυτοκινήτου.

Τον αιφνιδίασε

Οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι ο 20χρονος ακολούθησε οικειοθελώς τους δράστες και δεν ήταν καθόλου υποψιασμένος για το τι επρόκειτο να συμβεί. Αλλωστε, στη σορό δεν βρέθηκαν μώλωπες ή σημάδια πάλης, που να δείχνουν ότι ο Θοδωρής αντιστάθηκε και ήρθε στα χέρια με τον δολοφόνο. Ο «πιστολέρο» φαίνεται ότι τον αιφνιδίασε, πυροβολώντας τον σχεδόν εξ επαφής αρχικά στο κεφάλι, όπου του προκάλεσε το διαμπερές τραύμα στον κρόταφο, το οποίο είναι και το θανατηφόρο. Στη συνέχεια, όμως, με το ίδιο κυνηγετικό όπλο, τον πυροβόλησε εκ νέου, πάντα σχεδόν εξ επαφής, τόσο στον θώρακα όσο και στην κοιλιακή χώρα.

Δίπλα στο πτώμα βρέθηκαν δύο φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, όμως οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας δεν είναι σε θέση να πουν εάν πρόκειται για τα φυσίγγια από το επίμαχο όπλο, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται κυνηγότοπος και είναι διάσπαρτη με φυσίγγια.

Οσο περνούν οι ώρες τόσο οι αστυνομικοί εξακολουθούν να έχουν μπροστά τους έναν «τοίχο», αφού δεν έχουν στα χέρια τους το παραμικρό στοιχείο για το κίνητρο της δολοφονίας, ώστε να προσανατολίσουν σχετικά την έρευνα.

Στο σκοτάδι οι έρευνες

Ο δολοφονημένος φοιτητής, αδελφός 18χρονης πρωταθλήτριας του τάε κβον ντο, δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές για το παραμικρό και, κατά συνέπεια, οι αστυνομικοί ψάχνουν στο σκοτάδι. Οι σκόρπιες πληροφορίες που έχουν στα χέρια τους για εμπλοκή του θύματος με παρέες που κινούνταν στον χώρο της παρανομίας, όπως των ναρκωτικών, δεν έχουν συγκεκριμενοποιηθεί.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, οι ερευνητές της Ασφάλειας θα αρχίσουν να παίρνουν λεπτομερείς καταθέσεις από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του Θοδωρή. Παράλληλα, βρίσκονται σε αναμονή για το πόρισμα από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην ιατροδικαστική υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι η εξαφάνιση του νεαρού από τα Γλυκά Νερά, που έμενε μόνος στους Αμπελόκηπους, δηλώθηκε στις 10 Μαΐου, ωστόσο η τελευταία φορά που τον είχε δει κάποιος ήταν στις 8 του μήνα.



espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου