Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Υπόθεση Αγραφιώτου:Σοκάρουν οι λεπτομέρειες από τη δολοφονία. Το DNA θα δώσει απαντήσεις


Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση της Ελευθερίας Αγραφιώτου, η οποία εξαφανίστηκε στις 21 Απριλίου και τελικά βρέθηκε χθες νεκρή στο υπόγειο πάρκινγκ καταστήματος της εταιρείας «Βασιλόπουλος» στο Μαρούσι.
Ο ιατροδικαστής έχει εκδώσει το πόρισμά του και η αστυνομία προσπαθεί να συνδέσει τα κομμάτια του παζλ της περίεργης ιστορίας που είχε τραγικό επίλογο.

Προς το παρόν έχει αποκλειστεί το κίνητρο του δολοφόνου να ήταν η ληστεία και οι Αρχές στράφηκαν στην εκδοχή της σεξουαλικής επίθεσης. Λόγω της κατάστασης που βρέθηκε το πτώμα (σ.σ.: Σε προχωρημένη σήψη), από την πρώτη εξέταση του ιατροδικαστή δεν κατέστη δυνατόν να διαπιστωθεί αν υπήρξε βιασμός.

Έγινε λήψη γενετικού υλικού (DNA) από τη Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών, το κλιμάκιο της οποίας θα εξετάσει εάν ταυτίζεται με αυτό του «δράκου» του Αμαρουσίου, του 30χρονου που συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης, κατηγορούμενος για επιθέσεις σε βάρος γυναικών.

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Φρίκη προκαλούν τα ευρήματα του ιατροδικαστή για τον τρόπο με τον οποίο έφυγε από τη ζωή η 69χρονη Ελευθερία Αγραφιώτου.

Σύμφωνα με το πόρισμα, το θύμα έφερε κρανιοεγκεφαλικό κάταγμα 22 εκατοστών, σπασμένα πλευρά εκατέρωθεν και κάταγμα στην κλείδα. Όμως, η φρίκη δεν σταματά εδώ: Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο δράστης χτύπησε την άτυχη γυναίκα για να την ακινητοποιήσει και στη συνέχεια την έριξε από τις σκάλες.

Το γεγονός ότι βρέθηκε με βγαλμένο το εσώρουχο οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως η 69χρονη να είχε υποστεί βιασμό.

Το πτώμα της Ελευθερίας Αγραφιώτου εντοπίστηκε στο τρίτο επίπεδο υπόγειου πάρκινγκ σούπερ μάρκετ. Σημειώνεται ότι στο δεύτερο επίπεδο του ίδιου πάρκινγκ είχε βρεθεί προ ημερών το αυτοκίνητό της.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Στις 21 Απριλίου βγήκε από το σπίτι της στην οδό Μικροπούλου στο Νέο Ηράκλειο για τις καθημερινές της υποχρεώσεις και έκτοτε αναζητείτο. Την υπόθεσή της ανέλαβε η Αγγελική Νικολούλη στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Η Ε. Αγραφιώτου ήταν ιδιαίτερα μορφωμένη, καθηγήτρια γαλλικών και παλαιότερα εργαζόταν ως διευθύντρια του τμήματος προσωπικού στην Αγροτική Ασφαλιστική. Ταξίδευε σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιώντας επιθεωρήσεις και οικονομικούς ελέγχους.

Η ευκατάστατη γυναίκα έφυγε με το αμάξι της από το σπίτι της στην οδό Μικροπούλου του Νέου Ηρακλείου, όπου ζούσε με την ηλικιωμένη μητέρα της.

Στο διαμέρισμα βρισκόταν η Γεωργιανή οικιακή βοηθός που τη βοηθούσε στη φροντίδα της γερόντισσας, η οποία ξεψύχησε πριν από λίγες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το αυτοκίνητο της Ελευθερίας Αγραφιώτου εντοπίστηκε πριν περίπου 15 ημέρες στο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ του Αμαρουσίου, κατόπιν πληροφοριών της εκπομπής.

Το λευκό Opel Corsa με αριθμό κυκλοφορίας ΙΡΗ 9153 βρισκόταν επιμελώς παρκαρισμένο και κλειδωμένο, στο δεύτερο επίπεδο του υπόγειου πάρκινγκ.

Στο κάθισμα του συνοδηγού εντοπίστηκε η ζακέτα της αγνοούμενης, ένας φάκελος τραπέζης, γαλλικά περιοδικά και μια τσάντα καταστήματος καλλυντικών.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες από τη δολοφονία της 69χρονης. 

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον μαρτυρικό θάνατο της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου από τον δολοφόνο, που έστησε καρτέρι στο δεύτερο υπόγειο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι, και που, όπως όλα δείχνουν, βίασε την άτυχη γυναίκα την ώρα που ψυχορραγούσε, φέρνουν στο μυαλό σκηνές από ταινία θρίλερ.

Ο δράστης του στυγερού εγκλήματος φαίνεται ότι γνώριζε καλά τους χώρους του υπόγειου πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ.

Το πάρκινγκ δεν καλύπτεται από σύστημα παρακολούθησης και ο δράστης φαίνεται ότι κινήθηκε με άνεση, καθώς γνώριζε την ύπαρξη του εγκαταλειμμένου – και όχι εύκολα προσβάσιμου – τρίτου υπογείου του κτιρίου και πως ο μοναδικός τρόπος για να φτάσει σε αυτό ήταν από μία διπλή πόρτα που οδηγεί στο κλιμακοστάσιο.

Ο ίδιος ήξερε ότι το ασανσέρ στο τρίτο υπόγειο δεν επικοινωνεί με το κατάστημα, αλλά με διαμερίσματα των υπολοίπων ορόφων, που είναι ξενοίκιαστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso.

Οι αστυνομικοί, σε συνδυασμό με τα ευρήματα του ιατροδικαστή Γιώργου Ντιλέρνια, συνέθεσαν το «φιλμ» των τελευταίων κινήσεών της, που είχαν ως κατάληξη τον τραγικό της θάνατο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο δολοφόνος αιφνιδίασε την Ελευθερία Αγραφιώτου και χτύπησε με δύναμη το κεφάλι της στον τοίχο. Οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν εκεί, το επιβεβαιώνουν.

Στη συνέχεια την έσυρε μισολιπόθυμη μέχρι την πόρτα που οδηγεί στο εγκαταλειμμένο, τρίτο υπόγειο. Άνοιξε τις δύο πόρτες που οδηγούν σε αυτό και άρχισε να κατεβαίνει τις σκάλες, σέρνοντας την 69χρονη από τα πόδια, ενώ το κεφάλι της χτυπούσε βίαια από σκαλί σε σκαλί.

Στη μέση του κλιμακοστασίου ίσως η άτυχη γυναίκα άρχισε να συνέρχεται, αλλά ο δολοφόνος σταμάτησε, την σήκωσε και την πέταξε από μεγάλο ύψος στη βάση της σκάλας.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν τη στυγερή δολοφονία καταλήγουν ότι το κίνητρο είναι σεξουαλικό, ωστόσο το αν πράγματι η άτυχη γυναίκα υπέστη βιασμό, θα διαπιστωθεί εργαστηριακά, καθώς το πτώμα της βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη.

Σε αυτή την περίπτωση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Espresso, είναι πιθανόν ο δολοφόνος να έχει αφήσει γενετικό υλικό του στο σώμα της άτυχης γυναίκας ή και αποτυπώματα στα αντικείμενα που βρέθηκαν δίπλα της.

Το εσώρουχο και τα παπούτσια της 69χρονης βρέθηκαν στις σκάλες μεταξύ δευτέρου και τρίτου ορόφου.


espressonews

Η ξαδέρφη της Ελευθερίας Αγραφιώτου μιλάει στην Tatiana Live



newsbomb.gr

Νικολούλη για Αγραφιώτου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου