Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Πώς αποχωρίστηκε ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ τα έξι σκυλιά. Αυτή είναι η τύχη των οκτώ ροτβάιλερ - video

Με εισαγγελική παραγγελία απομακρύνθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής τα έξι ροτβάιλερ από τον ιδιοκτήτη τους .Μεταφέρθηκαν μαζί με τα άλλα δύο στο κυνοκομείο της Κοζάνης κι από κει και πέρα θα εφαρμοστεί ο Νόμος 4039/2012 .

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» ο ιδιοκτήτης θα ζητήσει να προσβληθεί αυτή η απόφαση και να επιστρέψουν στην ιδιοκτησία του τα σκυλιά.

Βρεθήκαμε την ώρα της επιχείρησης , η οποία στήθηκε με ιδιαίτερη προσοχή παρουσία της αστυνομίας και του προσωπικού του δήμου Κοζάνης . Η στιγμή του αποχαιρετισμού ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Ο ιδιοκτήτης με τη βοήθεια της συζύγου του τοποθετούσαν τα ζώα στα κλουβιά και τα συνεργεία του δήμου κατόπιν στην καρότσα.
Οι διαμαρτυρίες των περιοίκων μετά το τραγικό περιστατικό ήταν ο βασικός λόγος για την νέα αυτή εισαγγελική απόφαση. Και όχι το γεγονός ότι δεν ήταν τσιπαριμένα ή δεν είχαν τα νόμιμα χαρτιά. Μάλιστα μαθαίνουμε ότι πολλά είναι τα τηλέφωνα αυτών που ζητούν να υιοθετήσουν τα δύο πρώτα ροτβάιλερ, τα οποία περισυλλέγησαν στις 2 Μάιου και θεωρείται ότι οδήγησαν τον 5χρονο να υποκύψει στα τραύματά του.
Η πενταμελής επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Κοζάνης θα συνέλθει για να αποφασίσει αν τα ζώα κριθούν επικίνδυνα ή όχι.
Σε περίπτωση που κριθούν επικίνδυνα με ομόφωνη απόφαση θα βγει ανακοίνωση από το δήμο Κοζάνης για την υιοθεσία των ζώων. Αν υπάρχει ανάδοχος καλώς, αν όχι τα ζώα θα οδηγηθούν στην ευθανασία. Σύμφωνα με το νόμο «αν διαπιστωθεί ότι είναι επικίνδυνα ζώα συντροφιάς ……..και αρνηθούν τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής να αναλάβουν τη φροντίδα, εποπτεία και τη διαδικασία υιοθεσίας τους, υποβάλλονται σε ευθανασία».
Σε περίπτωση πάλι που τα ζώα δεν κριθούν επικίνδυνα, θα ακολουθηθεί η διαδικασία επανένταξης όπως ορίζει ο νόμος. Αν δεν υπάρχει ομοφωνία από τους πέντε της επιτροπής θα συνέλθει η τριμελής επιτροπή για να κρίνει η τύχη των ζώων. Πραγματικά σχήμα οξύμωρο να μεταφερθούν στο φυσικό περιβάλλον αυτά τα ζώα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου