Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

"Είμαι ένας ανίκανος...", φώναζε ο πατέρας του 9χρονου που έπεσε στο Βουραϊκό. Τι έδειξε η νεκροψία

Σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις οφείλεται ο θάνατος του 9χρονου Βασίλη Σκανδάλη του Γεωργίου, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο χθες το απόγευμα όταν έπεσε από γέφυρα στο φαράγγι του Βουραϊκού στο σημείο που είναι το λεγόμενο Σιφόνι.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.gr, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα έκανε σήμερα το πρωί τη νεκροψία - νεκροτομή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο θάνατος του άτυχου παιδιού προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ δεν έφερε ίχνη πνιγμού.

Η σορός του 9χρονου μεταφέρεται στην Αθήνα, όπου διαμένει η οικογένεια, για να γραφτεί η τελευταία πράξη του δράματος με την κηδεία του.

Οι κραυγές της μητέρας και ο μονόλογος του πατέρα

Οι κραυγές της μητέρας και ο μονόλογος του πατέρα ήταν το μόνο που ακουγόταν για ώρα σε όλο το Βουραϊκό και που συνόδευαν τον τραγικό επίλογο από τον θάνατο του 9χρονου Βασίλη που έχασε τη ζωή του ενώ έκανε πεζοπορία με τους γονείς του, τα δύο αδέλφια του και μια φιλική τους οικογένεια.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, οι σκηνές που ακολούθησαν την ανάσυρση του 9χρονου, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Κυριακής, τη μεταφορά του αρχικά στο συρμό του οδοντωτού και την παραλαβή του στη συνέχεια από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέπεμπαν σε αρχαία τραγωδία, με το κλάμα και την κραυγή της μητέρας του να σκίζουν κυριολεκτικά τα βουνά της περιοχής.

Ο πατέρας του εννιάχρονου Βασίλη δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη ενώ με το ζόρι είχε τις αισθήσεις του και μονολογούσε: «Είμαι ένας ανίκανος πατέρας. Έχασα το παιδί μου, πάρτε μου την επιμέλεια των παιδιών μου».

Το σημείο όπου ο 9χρονος Βασίλης έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στο κενό, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο Βουραϊκό σε βάθος 15 μέτρων, θεωρείται το πιο δύσκολο του περάσματος αλλά και του ποταμού.

Η γέφυρα έχει στηθαία, με εξαίρεση ένα μικρό άνοιγμα το οποίο είναι έτσι διαμορφωμένο για να περνάει από εκεί αν χρειαστεί ο ελεγκτής . Ακριβώς κάτω από τη γέφυρα περνάνε με μεγάλη ορμή τα νερά του Βουραϊκού , τα οποία σε εκείνο το σημείο σχηματίζουν μιας απίστευτης ισχύς δίνη, που ακόμα και ο ποιο εκπαιδευμένος σε θαλάσσια σπορ είναι αδύνατο να την προσεγγίσει εάν δεν είναι δεμένος και δεν έχει την υποστήριξη και άλλων ατόμων.

Από το σημείο αυτό και μετά τα νερά του Βουραϊκού «χάνονται» και εμφανίζονται ξανά σε ένα άνοιγμα σε απόσταση 100 μέτρων.

Οι δύτες ειδοποιήθηκαν στις 4 το απόγευμα και σε χρόνο ρεκόρ – λόγω της απόστασης και της αναγκαίας προετοιμασίας  στις 6.00 - είχαν «βουτήξει». Ο εντοπισμός του μικρού Βασίλη έγινε ακριβώς μέσα στη δίνη με τα ορμητικά νερά του Βουραϊκού να τον περιστρέφουν σε εκείνο το σημείο με απίστευτη ταχύτητα. Λόγω της δύναμης των νερών και της επικινδυνότητας η ανάσυρση του άψυχου κορμιού του 9χρονου άργησε να γίνει, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες , ο μικρός προσπάθησε να παλέψει με τα νερά γι΄ αυτό και βρέθηκε με τα χέρια σηκωμένα. Να σημειωθεί πως όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες για λίγο - τις πρώτες στιγμές μετά την πτώση του -ακούστηκε το κλάμα του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τραγική οικογένεια του παιδιού, είχε έρθει από την Αθήνα μαζί με φίλους για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και για να περπατήσουν το φαράγγι του Βουραϊκού.

Ο μικρός Βασίλης μαζί με τους γονείς του, είχαν ξεκινήσει από την Αθήνα για την εκδρομή τους. Έφτασαν με λεωφορείο στο Διακοφτό και από εκεί αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη διαδρομή παράλληλα στις ράγες. Το παιδί χάθηκε ενώ έκανε πεζοπορία με τους γονείς τους, καθώς έπεσε για άγνωστους λόγους από την γέφυρα κοντά στη θέση Σιφώνι.


Φωτογραφία από το σημείο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου