Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Κύπρος: Ραγίζει καρδιές η χήρα του δασοπυροσβέστη: Έχασα την αγάπη μου

Με δάκρυα στα μάτια, λυγμό στην φωνή και με τον θρήνο σχηματισμένο στο πρόσωπό της, η σύζυγος του δασοπυροσβέστη Ανδρέα Σοφοκλέους, βρήκε την δύναμη και μίλησε στον «Alpha Κύπρου» για τον άντρα της.

Η Μαρία Σοφοκλέους που έμεινε μόνη της με πέντε ανήλικα παιδιά,αναφέρθηκε στην αγάπη του αδικοχαμένου Ανδρέα για τη δουλειά του, καθώς βρέθηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς, παρά το ότι δεν εργαζόταν και εμφανίστηκε αυτοβούλως στην υπηρεσία του.

Είπε ότι πρόκειται για έναν ήρωα, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «πάντα ήταν πρώτος στις πυρκαγιές, πάντα έθελε να πάει που τους πρώτους».

«Έχασα την αγάπη μου», λέει η γυναίκα του δασοπυροσβέστη Ανδρέα Σοφοκλέους που έχασε τη ζωή του σε ατύχημα κατά τη διάρκεια αντιμετώπισης της τεράστιας πυρκαγιάς που συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στην Κύπρο για τέταρτη ημέρα.

Αύριο Πέμπτη θα τελεστεί η κηδεία του 49χρονου δασοπυροσβέστη Ανδρέα Σοφοκλέους, στις 16.00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Χρυσοστόμου στη Λακατάμια.

Ενω σήμερα τελείται ση κηδεία του 44χρονου δασοπυροσβέστη Μάριου Αριστοτέλους, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Σολέας.

Η κηδεία θα τελεστεί στη Δένεια από τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στις 17.00.

Οι δύο δασοπυροσβέστες επέβαιναν του οχήματος, το οποίο ανετράπη στη δασική περιοχή Σινά Όρους.

Οι κηδείες τους θα τελεστούν δημοσία δαπάνη.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για έλεγχο της πυρκαγιάς

Συνεχίζεται για τέταρτη η ημέρα η αγωνία για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς στη Σολέα.

Σήμερα Τετάρτη η μέρα ξημέρωσε με αισιοδοξία των δυνάμεων που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις φλόγες, καθώς τα μέτωπα της πυρκαγιάς έχουν περιοριστεί.

Συνολικά 20 πτητικά μέσα αναμένεται να επιχειρήσουν σήμερα. Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία αναμένεται να επιληφθεί όλων των θεμάτων, που έχουν προκύψει.

Δείτε το βίντεο:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου