Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Σοκ στο πανελλήνιο. Oμολόγησε ότι σκότωσε τον 14χρονο φίλο του. Τα κίνητρα

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από το  το φρικτό έγκλημα στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Τα στοιχεία της αστυνομίας, δείχνουν ως δράστη της δολοφονίας του 14χρονου , τον φίλος του, με τον οποίο επέστρεψαν μαζί από την απογευματινή τους βόλτα.

Δεν πίστευαν στα όσα άκουγαν από το στόμα του 14χρονου φίλου του ανήλικου αγοριού που βρέθηκε νεκρό κοντά στο σπίτι του.

Ο ίδιος ομολόγησε τις πράξεις του, ενώ ισχυρίστηκε ότι τα δύο τελευταία χρόνια δεχόταν φραστικές αλλά και σωματικές επιθέσεις από το θύμα, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο τους κοντράρονταν για τα χωράφια και τα τρακτέρ των οικογενειών τους.

Μάλιστα το έγκλημα φαίνεται ότι διεπράχθη την ώρα που οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι και ότι συζητούσαν την ώρα που ο 14χρονος πήρε το μαχαίρι από την κουζίνα και οδηγήθηκε στον τόπο όπου και σκότωσε τον συμμαθητή του.

Ο ίδιος επέστρεψε στο σπίτι του χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους οικείους του αν και στα ρούχα του εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος. Ο 14χρονος παραμένει στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου από νωρίς προσήχθη για εξέταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εντόπισαν το μαχαίρι με το οποίο δολοφονήθηκε ο 14χρονος και από τις έρευνες στα εγκληματολογικά εργαστήρια διαπιστώθηκε ότι ανήκαν στον επίσης ανήλικο φίλο του θύματος.

Το κουζινομάχαιρο που βρέθηκε έκανε τους αστυνομικούς να αντιληφθούν αμέσως ότι πρόκειται για ερασιτέχνη που έδρασε παρορμητικά.

Άλλωστε, εξ αρχής αποκλείστηκε το ενδεχόμενο ληστείας, καθώς τόσο τα χρήματα του 14χρονου, όσο και το κινητό του βρέθηκαν δίπλα στη σορό του.

Σήμερα η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναμένεται να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις, καθώς αργά χθες το βράδυ, όπως επεσήμαιναν αστυνομικές πηγές, ολοκληρώθηκαν οι εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσσαλονίκης, από τις οποίες προέκυπτε η διάπραξη του εγκλήματος από τον ανήλικο δράστη.

Το χρονικό του φρικτού εγκλήματος

Ο 14χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος, με κομμένο λαιμό στο ύψος της καρωτίδας. Η εκτίμηση του ιατροδικαστή, που διαπίστωσε το χτύπημα με αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό του άτυχου αγοριού, είναι ότι το παιδί, το σώμα του οποίου έφερε ίχνη πάλης, προφανώς πάλεψε με τον δολοφόνο του, πριν αυτός του κόψει το νήμα της ζωής.

Οι Αρχές αναζητούν πλέον το κίνητρο του δράστη, με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας απεύθυνε νωρίτερα έκκληση προς όποιον γνωρίζει κάτι για τη μοιραία νύχτα να επικοινωνήσει με την Αστυνομία. «Δεν είχαμε εχθρούς και δε μπορούμε να υποψιαστούμε κάποιον. Ποιος μπορεί να είχε τέτοιο μίσος για να κάνει αυτό το κακό στην οικογένειά μας;», λέει ο αδερφός του 14χρονου.

Το παιδί εντοπίστηκε νεκρό σήμερα το πρωί, μετά από έρευνες της αστυνομίας, καθώς οι γονείς του είχαν δηλώσει λίγο μετά τα μεσάνυχτα την εξαφάνισή του.

Ο ανήλικος βρέθηκε νεκρός από περίοικους και περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, ενώ στο σημείο μετέβη συνεργείο της υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για να συλλέξει στοιχεία και μαρτυρίες.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του χωριού Γέφυρα, Λουκάς Ευσταθιάδης, περιέγραψε τον 14χρονο ως «φιλήσυχο παιδί, από μια οικογένεια που δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν». «Έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Χθες το βράδυ κατέβαινε με έναν φίλο του από το αναψυκτήριο του χωριού. Χάθηκαν τα ίχνη του σε μια απόσταση 500 μέτρων, μέχρι να πάει σπίτι του», συμπλήρωσε ο κ. Ευσταθιάδης.

Σύμφωνα με όσα είπαν κάτοικοι του χωριού, το αγόρι έπαιζε με φίλους του μέχρι αργά το βράδυ. Κάποια στιγμή η παρέα αποφάσισε να χωρίσει και ο 14χρονος μαζί με ακόμη ένα παιδί πήραν τον δρόμο για τα σπίτια τους που βρίσκονταν στην ίδια περιοχή.

Μόλις 100 μέτρα απο το σπίτι του άτυχου αγοριού οι δρόμοι τους χωρίστηκαν, όμως ο 14χρονος δεν έφθασε ποτέ σε αυτό, προκαλώντας λίγη ώρα αργότερα, όταν δεν έδινε σημεία ζωής, "συναγερμό" στους δικούς του ανθρώπους και όλο το χωριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου