Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Για 45 εκατομμύρια ευρώ πουλήθηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς

Στα χέρια των Ιταλών για 45 εκατομμύρια περνά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη δεσμευτική προσφορά ιταλικών σιδηροδρόμων Ferrovie - του μοναδικού υποψηφίου στον τελευταίο διαγωνισμό- έγινε αποδεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ.
Σημειώνεται ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ βαρύνεται με 750 εκατ. ευρώ κρατικές ενισχύσεις που έχουν κριθεί παράνομες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα «σβηστούν» με την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.


Το ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρώ είναι το τίμημα που προσέφερε για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ιταλική εταιρεία σιδηροδρόμων Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A , προσφορά η οποία έγινε αποδεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ. Η διαδικασία της υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ολοκληρώθηκε στις 6 Ιουλίου, οπότε διαπιστώθηκε ότι για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατατέθηκε δεσμευτική προσφορά από τη Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A, αφού, παρά παρά το αρχικό ενδιαφέρον, δεν υπήρξε δεσμευτική προσφορά από την εταιρεία των ρωσικών σιδηροδρόμων, τη RZD.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, μετά την υποβολή της δεσμευτικής προσφοράς, ακολουθεί άμεσα η έναρξη της διαδικασίας και τα βήματα που προβλέπονται από τους όρους του διαγωνισμού στις 27 Ιανουαρίου εφέτος.

Σημειώνεται ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε κηρυχθεί άγονος, λόγω της απουσίας ουσιαστικού ενδιαφέροντος, παρότι στο πρώτο στάδιο είχαν συμμετάσχει οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι, η κοινοπραξία των ρωσικών σιδηροδρόμων (RZD) με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η ρουμανική GFR.


mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου