Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Η αλήθεια για το σεξ των παντρεμένων

Αν ο έρωτας δεν αρκεί για να σας οδηγήσει στα σκαλιά της εκκλησίας, ιδού κάποια επιστημονικά στοιχεία για το γάμο και το σεξ που θα σας...σπρώξουν πιο κοντά στο ιερό μυστήριο.
Σύμφωνα με ερευνητές του Center for Sexual Health Promotion της Σχολής Υγείας του Πανεπιστημίου της Ιντιάνας, οι παντρεμένοι "το κάνουν" πιο συχνά από τους ανύπαντρους.

 Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το 61% των ελεύθερων δεν είχαν σεξουαλική επαφή μέσα στο περασμένο έτος, έναντι 18% που ήταν το ίδιο ποσοστό για τα παντρεμένα ζευγάρια.

Οι παντρεμένοι με ενεργή σεξουαλική ζωή ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα συνολικής ικανοποίησης. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα παντρεμένα ζευγάρια που δεν είχαν συχνές σεξουαλικές επαφές ένιωθαν μικρότερη ικανοποίηση από τη σχέση τους.


Κατά τη μελέτη “Sexuality in Marriage, Dating, and Other Relationships: A Decade Review,” η οποία εκδόθηκε από το επιστημονικό περιοδικό Journal of Marriage and Family, τα παντρεμένα ζευγάρια ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Οι εργένηδες και όσοι συγκατοικούσαν δεν φθάνουν το αντίστοιχο ποσοστό.

Σύμφωνα με άρθρο του Archives of Sexual Behavior, οι σύζυγοι που δεν είχαν τις σεξουαλικές επαφές που επιθυμούσαν να έχουν, καυγάδιζαν πιο συχνά και επικοινωνούσαν λιγότερο μεταξύ τους.
Η αγάπη αρκεί για να "ανάψει" τους παντρεμένους. Οπως υποστηρίζει έρευνα του ενημερωτικού δικτύου iVillage, το 59% των γυναικών και το 50% των ανδρών ανέφεραν ότι η αγάπη για το έτερό τους ήμισυ ήταν αρκετή για να τους "ανάψει" σεξουλικά.


Η ίδια έρευνα κατέδειξε επίσης ότι το σεξ γινόταν πιο προβλέψιμο μετά το γάμο. Αν και για το 80% των ανδρών και το 60% των γυναικών, αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό.
Το σεξ με συζύγους ή ζευγάρια που συγκατοικούν, μειώνει, όπως έδειξαν οι έρευνες, τα επίπεδα του στρες σε άντρες και γυναίκες. Τώρα λοιπόν γνωρίζετε τι να κάνετε την επόμενη φορά που θα νιώσετε αγχωμένοι...

Αλλη μία μελέτη έδειξε ότι τα ζευγάρια που ήταν πολλά χρόνια μαζί συχνά έπαιρναν πρωτοβουλίες για χάρη των συντρόφων τους- και όχι για δικούς τους, ιδιοτελείς λόγους.

Μελέτη του δικτύου iVillage απέδειξε ότι το για 52% των παντρεμένων γυναικών και το 49% των παντρεμένων αντρών, η ερωτική δραστηριότητα ήταν πολύ πιο έντονη πριν έρθουν τα παιδιά.


Ωστόσο, ένα μικρό  ποσσστό (22% για τους άντρες και 8% για τις γυναίκες) δήλωσαν ότι το σεξ ήταν πολύ πιο ικανοποιητικό μετά την έλευση των νέων μελών της οικογενείας.

Σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού Archives of Sexual Behavior, ένας απρόσμενα υψηλός αριθμός ζευγαριών που έχει διανύσει πάνω από 50 χρόνια κοινής πορείας κάνει πιο πολύ σεξ!


Τα ώριμα παντρεμένα ζευγάρια των Αμερικανών εξάλλου συνέδεσαν άμεσα το συχνό και ικανοποιητικό σεξ με τον επιτυχημένο γάμο και την ευτυχία στο βίο, εν γένει.





pathfinder

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου