Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ξεκινάει η αναμόρφωση στο δάσος «Κουρί» από τον Δήμο Κοζάνης. Τι περιλαμβάνει η μελέτη

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Κοζανης κα. Ελένη Τασοπούλου σχετικά με τις εξελίξεις του δάσους «Κουρί». Η κα. Τασοπούλου μεταξύ των άλλων ανέφερε:
«Εδώ και 10 μέρες το δάσος «Κουρί» έχει περιέλθει στο Δήμο Κοζάνης ως χρήση, έπειτα από την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Δήμου Κοζάνης.
Τα 305 στρέμματα του δάσους που όλοι έχουμε περπατήσει, από εδώ και πέρα μπαίνει σε έναν επόμενο σχεδιασμό. Ήδη οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν αρχίσει να εκπονούν τη μελέτη ανάδειξης και συντήρησης του χώρου. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία της δημοπράτησης. Θέλουμε να πιστεύουμε πως στο τέλος της επόμενης χρονιάς το δάσος Κουρί θα είναι έτοιμο για να το επισκεφτεί ο καθένας και δε θα θυμίζει πια αυτό που τα τελευταία χρόνια είδαμε.»

Σχετικά με τη μελέτη η κα. Τασοπούλου είπε:

«Η φιλοσοφία της μελέτης κατά κύριο λόγο είναι η ανάδειξη των φυσικών χώρων του δάσους. Οι φυτοκομικοί χειρισμοί που θα γίνουν θα έχουν ως στόχο την ανάδειξη του δάσους. Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης με προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ και πέρα από την συντήρηση και την ανάδειξη των ήδη υφιστάμενων εγκαταστάσεων, περιλαμβάνει παιδικές χαρές, πετρόχτιστα μονοπάτια, αθλητικό μονοπάτι, βρύσες, κιόσκια, καθαρισμό των μονοπατιών και επιπλέον φυτεύσεις με άλλα είδη για τον εμπλουτισμό του δάσους. Επίσης, στον χώρο του Κουρί θα υπάρχει και ένα ξύλινο παρατηρητήριο με επισκέψιμο χώρο για περιβαλλοντολογικές επισκέψεις και δράσεις, καθώς επίσης και έναν ξύλινο οικίσκο για τον φύλακα του χώρου.»

Τέλος, η κα. Τασοπούλου διευκρίνισε πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για κάποιο αναψυκτήριο, μιας και ο χώρος αυτός που υπήρχε για χρόνια το αναψυκτήριο έχει παραχωρηθεί στο Σώμα Ελληνίδων Οδηγών.






kozanilife

3 σχόλια:

  1. να ξεπαραχωρηθεί. η δύναμη και ο πόλος έλκυσης θα είναι το αναψυκτικό του παιδιού και το καφεδάκι του γονέα, σε ένα απίθανο περιβάλλον. και έπειτα όλα τα άλλα.. αν θέλετε σύμβουλο καλέστε με..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν χρειαζεται και άλλο δημοτικό αναψυκτήριο. Μας φτανουν τα κυλικεία και τα αναψυκτήρια που δίνονται κοψοχρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο μην γίνει κάτι σαν την κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή