Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Τι συμβαίνει και το Σινικό Τείχος εξαφανίζεται μέρα με τη μέρα

Το Σινικό Τείχος εξαφανίζεται και αυτό γίνεται τούβλο – τούβλο, προκαλώντας τη δυσφορία και την αγανάκτηση των αρχών της Κίνας. Μια νέα εκστρατεία έχει ξεκινήσει για την προστασία της αρχαίας οχύρωσης 21.000 χιλιομέτρων σε όλη την βόρεια Κίνα, η οποία απειλείται από εγκληματικές βλάβες και καταρρέει μέρα με τη μέρα.   Τι συμβαίνει και ποιος ευθύνεται;

Τα τούβλα έχουν κλαπεί για να χτίσουν σπίτια κάποιοι κάτοικοι, κάποια κλέβονται για να πωληθούν ως σουβενίρ σε τουρίστες, ενώ και οι ίδιοι οι επισκέπτες προκαλούν βανδαλισμούς ή παίρνουν μαζί τους ένα μικρό κομμάτι από το εμβληματικό μνημείο που είναι διάσημο σε όλο τον πλανήτη.

Ενώ η χώρα έχει εργαστεί για τη διατήρησή του επί δεκαετίες, τα μέτρα προστασίας δεν ήταν τόσο επιτυχή και τώρα επιστρατεύονται νέες ενέργειες. Σχεδόν το ένα τρίτο του Σινικού Τείχους έχει εξαφανιστεί, και οι οργισμένοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως εκτός από περιβαλλοντικές αιτίες υπάρχει και μεγάλη ευθύνη στους ανθρώπους.   Τα εκατομμύρια των τουριστών που επισκέπτονται την ιστορική περιοχή μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις απομακρυσμένες εκτάσεις και σε συνδυασμό με τις κλοπές τούβλων και τη διάβρωση δημιουργείται μια καταστροφική κατάσταση.

Η καταστολή του προβλήματος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τακτικούς ελέγχους και μια τηλεφωνική γραμμή που θα επιτρέπει σε επισκέπτες και φορείς να αναφέρουν άμεσα τα περιστατικά ενώ παράλληλα θα αυξηθούν κατά μήκος του μνημείου και τα σημεία επιτήρησης.   Πριν από λίγες μέρες ένα βίντεο που έδειχνε επισκέπτη να κάνει σοβαρές καταστροφές στο Σινικό Τείχος προκάλεσε μεγάλη ενόχληση στην Κίνα.





philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου