Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

O Oλάντ εφοδιάζει με όπλα τον στρατό του Ιράκ

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι η Γαλλία θα εφοδιάσει με βαρέα όπλα τις ιρακινές δυνάμεις ήδη από τον επόμενο μήνα και πως δεν υπάρχουν σχέδια για την ανάπτυξη στρατευμάτων επί του εδάφους εκεί ή στη Συρία.

Η Γαλλία έχει πει ότι θα εντείνει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους έπειτα από μία επίθεση στη Νίκαια που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 84 ανθρώπων την περασμένη εβδομάδα.
«Εμπιστοσύνη» στον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ

Εξάλλου, ο Ολάντ εξέφρασε την «εμπιστοσύνη» του στον υπουργό Εσωτερικών, τον Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος κατηγορείται για ανεπάρκεια όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί στη Νίκαια και η παραίτηση του οποίου έχει ζητηθεί από ορισμένα κόμματα μετά την επίθεση της 14ης Ιουλίου.

Ο Μπερνάρ Καζνέβ «έχει την πλήρη εμπιστοσύνη μου», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ υποσχόμενος εκ νέου ότι θα δοθεί όλη «η αλήθεια» και θα υπάρξει «διαφάνεια» για τις περιστάσεις υπό τις οποίες συνέβη η επίθεση και τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί. Το ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Μέτωπο και το κομμουνιστικό PCF έχουν διατυπώσει έντονες επικρίσεις για τη διαχείριση της κατάστασης από τον υπουργό Εσωτερικών.




tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου