Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Φθινόπωρο στη μισή χώρα! Που και πότε θα σημειωθούν καταιγίδες

Στα δύο, λόγω καιρού, η Ελλάδα σήμερα Τρίτη. Στα κεντρικά και βόρεια θα εκδηλώνονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση, στα νότια ο καιρός θα παραμείνει καλοκαιρινός, ηλιόλουστος με τη θερμοκρασία ουσιαστικά να μην αλλάζει.

Όπως εξηγεί στο real.gr o μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μια ατμοσφαιρική διαταραχή με ψυχρές αέριες μάζες θα κινηθεί από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια, στο Ιόνιο, αλλάζοντας το σκηνικό του καιρού για το επόμενο διήμερο.

Πάντως σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Πέμπτη και έτσι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, σύμφωνα με τον Π. Γιαννόπουλο θα είναι και πάλι καλοκαιρινό με ηλιοφάνεια και σχεδόν με κανονικές θερμοκρασίες.

Σήμερα, Τρίτη, στην Μακεδονία, την Ήπειρο και σταδιακά στο βόρειο Ιόνιο, τη Θεσσαλία και την Στερεά (κυρίως κεντρική και δυτική) θα εκδηλώνονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Γενικά αίθριος ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου.

Στην Αθήνα από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το μεσημέρι -απόγευμα κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού, θα εκδηλωθεί κάποια πρόσκαιρη μπόρα.

Η Αθήνα προβλέπεται ότι δεν θα είναι στο επίκεντρο αυτής της καιρικής μεταβολής.

Πιθανότητα πρόσκαιρης μπόρας υπάρχει και για το μεσημέρι - απόγευμα της Τετάρτης. Η θερμοκρασία 21-32 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Αντίθετα στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Η θερμοκρασία από 18-28 βαθμούς.

Την Τετάρτη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αναμένεται άστατος καιρός, με νεφώσεις και βροχές, καταιγίδες που τοπικά στο Ιόνιο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και πιθανόν για λίγο στην Ήπειρο και την Θεσσαλία να είναι τοπικά ισχυρές, Θα υπάρχουν πάντως και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Στο Αιγαίο θα συνεχιστεί ο γενικά αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα στα ανατολικά. Ενδεικτικά στην Αθήνα έως τους 31 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη έως τους 28.

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν σήμερα τη Μακεδονία, την Ήπειρο και σταδιακά τα νησιά του Ιόνιου, τη Θεσσαλία και τη Στερεά.

Την Τετάρτη (24/08/2016) τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιόνιου, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και πιθανώς πρόσκαιρα στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Αναλυτικά, για σήμερα, Τρίτη στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία. σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Nησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αρχικά στην Ήπειρο και βαθμιαία στα νησιά του ιόνιου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Στη Θεσσαλία και τη Στερεά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Nησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος. Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου